Liceul “Beethoven” a primit Premiul de Excelenţă pentru participare la programe “Leonardo Da Vinci”

0
70

Liceul Tehnologic Special ”Beethoven” din Craiova a primit Premiul de excelenţă la categoria ”Abordarea incluzivă în proiecte Leonardo da Vinci”  în cadrul Conferinţei de lansare în România a Programului Erasmus +.

          Conferinţa a avut loc marţi, 11 martie a.c. la Palatul Parlamentului din Bucureşti, fiind organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, sub egida Guvernului României şi a Comisiei Europene. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa comisarului european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret Androulla Vassiliou, alături ministrul educaţiei naţionale Remus Pricopie, ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică Mihnea Costoiu, secretarul de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului Cristian Cosmin, şi directorul ANPCDEFP, Monica Calotă.

Premiul a fost acordat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în contextul retrospectivei asupra celor 15 ani de participare a României în programe de cooperare europeană, context în care participarea Liceului Tehnologic Special ”Beethoven” din Craiova la  programele Leonardo da Vinci a fost remarcată alături de cea a unor instituţii de învăţământ superior de marcă, universităţi din Bucureşti, Cluj Napoca şi Iaşi.

Liceul Tehnologic Special ”Beethoven” a derulat cu succes în intervalul 2008 – 2014 trei proiecte Leonardo Da Vinci, în cadrul cărora tineri elevi cu deficienţe auditive care se pregătesc pentru meseria de pedagog de recuperare  şi electromecanic  au desfăsurat stagii de practică de câte 5 săptâmâni în instituţii de îngrijire a persoanelor cu nevoi speciale şi unităţi de producţie din Italia.