Guvernul României a decis: Alegerile locale vor avea loc pe 10 iunie

0
126

Guvernul Româneiei a decis, în şedinţa de marţi, ca alegerile locale să fie organizate la 10 iunie 2012. Data fusese stabilită de principiu de liderii Coaliţiei în urmă cu trei săptămâni şi o făcuse publică ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

Întrebat cum comentează decizia Guvernului României, ca alegerile locale să aibă loc la 10 iunie a.c., liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a spus că această dată ar fi trebuit anunţată mai devreme şi că s-ar fi aşteptat ca cei de la putere să vină şi cu un proiect de lege prin care să fie înăsprite pedepsele pentru mita electorală:

„În sfârşit e bine ca au emis Hotărârea de Guvern. Era de aşteptat să le stabilească mai devreme, pentru că ei au un program destul de încărcat în perioada premergătoare campaniei electorale. M-aş fi bucurat dacă iniţia Guvernul şi un proiect de lege prin care să aducă o modificare la legea actuală, în sensul înăspririi pedepselor pentru mita electorală”.

La sfârşitul anului 2011, Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, dar Curtea Constituţională a decis, în luna ianuarie, că legea este neconstituţională pentru că, printre altele, determină încălcarea dreptului de a fi ales.