Ieri, acţiune de amploare, în Craiova, a forţelor de ordine

0
307

Ieri, 13 februarie, între orele 19.00-23.00, polițiști din cadrul Serviciul de Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Craiova –  Secțiile de Poliție  1-6, Biroul Rutier, Biroul de Investigații Criminale şi Biroul Centrul Universitar, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj, jandarmi din cadrul  IJJ Dolj și GJMb Craiova și pompieri din cadrul ISU Dolj au desfășurat  o acțiune pe raza Municipiului Craiova, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2,  precum şi pentru prevenirea  altor fapte cu impact negativ asupra siguranţei cetăţeanului.

 La acțiune au participat peste 70 de efective, fiind legitimate peste 400 de persoane,  controlate peste 120 de autovehicule, efectuate peste 280 de controle corporale și 55 de controale ale bagajelor. În urma activităților desfășurate, au fost constatate două infracțiuni în flagrant și au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 de lei, dintre care 42 de sancțiuni conform Lg.55/2020. De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere. Totodată, a fost depistată o persoană care a părăsit locația în care a fost izolată/carantinată.

Ca de fiecare dată, sunt şi exemple

 

Polițiștii Secției 1 Poliție Craiova au depistat  în incinta unei săli de jocuri de noroc din Craiova, un tânăr din localitate, care avea asupra sa un cuțit cu lama rabatabilă cu lungimea totală de 32,5 cm, din care lama de 14,5 cm. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port  sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. De asemenea, tot în această  locație, au fost depistați doi tineri de 22 și 23 de ani, din Craiova, care nu purtau mască individuală de protecție astfel încât să acopere atât gura cât și nasul, fiind sancționați contravențional cu amendă de 500 lei, fiecare conform prevederilor Legii nr. 55/2020. Polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat un bărbat de 35 ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe strada Gîrlești, din localitate, având o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologoce în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au depistat în incinta unui centru comercial din Craiova un tânăr de 24 ani, din localitate, care figura în evidențele DSP cu măsura carantinării la domiciliu, fapt pentru care a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei conform Lg. 55/2020. Cu ocazia controlului efectuat la un supermarket din Craiova, polițiștii au constatat faptul că nu este respectat planul de pază avizat. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei conform Legii 333/2003. De asemenea, fiind acționat butonul de panică la o casă de marcat a aceluiași supermarket s-a constatat faptul că agenții de securitate s-au prezentat la intervenție fără să aibă asupra lor materialele de intervenție. Cei doi agenți de securitate au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 100 lei fiecare conform Legii 333/2003.