Proiect european, implementat  de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Judeţean Dolj

1
358

         Ieri, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj a fost  gazda conferinţei de încheiere a unui program, cu finanţare europeană, implementat în parteneriat şi cu alte state, privind prevenirea şi combaterea traficului cu ţigarete şi produse din tutun de contrabandă. IJJ Dolj a fost principalul aplicant, iar pe 13 februarie 2020 s-au făcut public şi rezultatele.

        Proiectul se numeşte „Bune practici în lupta împotriva comerţului ilicit cu ţigarete, în scopul protejării intereselor financiare ale Uniunii Europene”, depus la Comisia Europeană – Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), în data de 14 iunie 2018. Acesta fost admis, pentru finanţare, la data de 21.12.2018, semnarea oficială a grantului având loc în intervalul 19 – 20- 12- 2018. Perioada de implementare a fost de 15 luni, începând cu 1 ianuarie 2019, valoarea totală fiind de aproximativ 60.000 de euro, din care 48.000 reprezintă contribuţie nerambursabilă a Comisiei Europene, restul fiind contribuţie proprie a IJJ Dolj.

„Este un proiect, primul de acest fel, derulat la nivelul unităţii noastre, care, sunt convins, că îşi va spune cuvântul. Nu-l puteam realiza fără partenerii noştri: autorităţile din Republica Moldova , respectiv Bulgaria, la care se adaugă autorităţile din ţara noastră cu prerogative în domeniu – DIICOT, Direcţia Regională Vamală Craiova, „British American Tobacco” România, Poliţia de Frontieră,  etc., la care se adaugă inspectoratele judeţene de jandarmi din mai multe judeţe, din aria graniţelor României. A fost elaborat, în urma acestui proiect, un „Ghid de bune practici”, unul care va fi folosit pentru viitoarele referinţe şi diseminarea publică a informaţiilor , prin activităţi educaţionale şi preventive, pe termen mediu şi lung, proiectul vizând eliminarea efectelor fenomenului de comerţ ilicit cu produse de tutun de contrabandă”, a precizat grl.brg.  Constantin Florea inspector şef al IJJ „Mihai Bravul Dolj”.

La întâlnirea de ieri, au participat şi Oana Bică, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, şi Cosmin Durle, administrator public al Municipiului Craiova, care au reafirmat sprijinul pe care instituţiile pe care le reprezintă l-au acordat, îl acordă şi îl vor acorda combaterii contrabandei cu ţigarete şi nu numai.

1 COMENTARIU

Comments are closed.