Greu cu Lada pentru handbalistele Craiovei

0
136

SCM Craiova o va întâlni în sferturile Cupei EHF pe Lada Togliatti, formaţia din Rusia fiind cotată cu prima şansă la câştigarea trofeului

Ghinion la tragerea la sorţi de la Viena pentru echipa feminină de handbal a Craiovei, care va întâlni vicecampioana  Rusiei, Lada Togliatti, în sferturile de finală ale Cupei EHF. Meciul tur este programat la Craiova, pe 3 sau 4 martie, iar returul în deplasare, pe 10 sau 11 martie. S-a stabilit şi ţintarul semifinalelor competiţiei, iar SCM Craiova, dacă va trece de Lada, ar juca în semifinale cu câştigătoarea sfertului dintre HC Zalău şi Kastamonu (Turcia). Echipa lui Tadici a avut noroc la tragerea la sorţi, nimerind practic cel mai accesibil adversar dintre capii de serie. În celelalte meciuri din sferturile de finală ase vor întâni: Viborg – Larvik şi Brest – Kristiansand. Aşadar, SCM Craiova, care a eliminat în play-off formaţia maghiară Debrecen şi s-a clasat pe locul 2 în grupă, după Brest şi înaintea echipelor Kuban Krasnodar şi Randers, se va duela cu principala favorită la câştigarea actualei ediţii a Cupei EHF. Lada Togliatti le-a eliminat în play-off-ul competiţiei pe franţuzoaicele de la Besancon, iar apoi a câştigat grupa din care au mai făcut parte: Kristiansand, Issy Paris şi Copenhaga. Va fi şi o deplasare lungă pentru Florianu şi compania, de la Craiova şi până la Togliatti fiind nu mai puţin de 2.500 de kilometri.

Lada este dublă câştigătoare a Cupei EHF şi are în lot golghetera competiţiei

Echipa antrenată de Levon Akopian a pierdut doar două meciuri în actualul sezon, unul în Cupa EHF, în faţa lui Kristiansand, altul în campionatul intern, contra celor de la Astrahanocika, ambele în deplasare. În Superliga din Rusia, Lada este pe locul 2, la numai două puncte de liderul Rostov, echipă aflată în grupă cu CSM Bucureşti în Champions League, pe care însă Lada a învins-o clar pe teren propriu, scor 31-24. Va fi a al doilea duel al echipei lui Bogdan Burcea cu o echipă din Rusia, după dubla din grupe cu formaţia lui Trefilov, Kuban Krasnodar. Aceasta a fost învinsă de Lada în meciul din campionat, la 5 goluri diferenţă, chiar pe teren propriu. „Am picat poate cu cel mai dificil adversar, dar ne vom juca şansa, aşa cum am făcut-o în toate meciurile” a fost prima reacţie a lui Bogdan Burcea după tragerea la sorţi. Lada are în lot 3 jucătoare ale naţionalei Rusiei, iar starul echipei este coordonatorul Daria Dmitrieva, care a marcat 46 de goluri în actuala ediţie a Cupei EHF, fiind golghetera competiţiei. De asemenea, portarul Elena Utkina şi interul stânga Polina Vedekina au făcut parte din echipa Rusiei la ultimul Mondial. Ca palmares, Lada Togliatti a câştigat de două ori Cupa EHF, în 2012 şi 2014, şi Cupa Cupelor, în 2002, în două dintre finale învingând echipe din România: Oltchim în 2002 şi HC Zalău în 2012. A jucat şi finala Ligii Campionilor în 2007, dar a pierdut-o în faţa danezelor de la Slagelse.