Elevi, părinţi, profesori… Dezbaterea “Şcoala mea e sigură ?”

0
153

Mâine, ora 17.00, la Hotel Prestige din Craiova are loc dezbaterea cu tema ”Școala mea e sigură?”, eveniment organizat de parlamentarul Uniunea Salvați România, filiala Dolj. Evenimentul va începe cu o dezbatere între două echipe de elevi din Craiova conduse de Șerban Pitic și Andrei Olaru – profesioniști din circuitul național, care au reprezentat cu succes România în competiții de dezbateri internaționale în repetate rânduri de-a lungul anilor.

Deputatul Adrian Prisnel a menţionat că în momentul de față, 161 de licee, școli și grădinițe din județul Dolj funcționează fără avize de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Direcția de Sănătate Publică. Parlamentarul doljean a depus un amendament la Bugetul de Stat pentru 2018 pentru finanțarea intervențiilor la școlile fără avize ISU și DSP. De asemenea, a înaintat Consiliului Județean Dolj un Memoriu în care propune identificarea resurselor financiare pentru aducere la standarde a acestor școli.

        În a doua parte a dezbaterii,  va avea loc o discuție, mai aplicată, pe soluții practice la problemele infrastructurii școlare la care vor lua parte experți în educație, reprezentați ai elevilor, părinților, profesorilor, ISU și DSP. Între vorbitorii confirmați se numără: Andreea Miliganu – președinte Consiliul Elevilor Dolj; Sandu Moțățeanu, reprezentnat al Federației Naționale a Părinților  Dolj; Claudia Cochină –  Asociatia “Aproape de TINERI”; Constantin Lungulescu – președinte Sindicatul Învățământului Spiru Haret Dolj; Constantin Rada – președinte Uniunea Sindicatelor Independente din Învățământ Dolj; Monica Wojcicki, director Școala Postliceală Teologico-Sanitară „Sfântul Iosif” Craiova; col. ing. Vlăduțoiu Bogdan Constantin – ISU Dolj, şef Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților şi nu în ultmul rând, dr. Cristina Ciovică de la DSP Dolj, responsabil cu Medicina Școlar