Şoferul craiovean care a vrut să mituiască doi poliţişti cu 600 de lei, menţinut în arest la domiciliu

0
42

Eugen Polima, şoferul craiovean de 37 de ani condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare cu executare pentru că a vrut să mituiască doi poliţişti cu 600 de lei pentru a scăpa de dosar penal, a fost menţinut în arest la domiciliu de Curtea de Apel Craiova. Instanţa judecă apelul declarat de inculpat împotriva sentinţei din 30 septembrie 2016 a Tribunalului Dolj.

curtea de apelCurtea de Apel Craiova a amânat pentru 21 martie a.c. soluţionarea apelului declarat de Eugen Polima, craioveanul de 37 de ani prins la începutul lunii aprilie 2016 încercând să mituiască doi poliţişti cu 600 de lei. El a atacat sentinţa din 30 septembrie, anul trecut, prin care Tribunalul Dolj l-a condamnat la 1 an şi 9 luni închisoare cu executare pentru dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat. La sfârşitul săptămânii trecute, însă, inculpatul a fost menţinut în arest la domiciliu: „Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Polima Eugen. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în încheierea de şedinţă din 9 februarie a Curţii de Apel Craiova.

mitaReamintim că, potrivit IPJ Dolj, pe 6 aprilie 2016, în jurul orei 15.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acţiona pe Calea Bucureşti din municipiul Craiova, a oprit pentru control un autoturism BMW, la volanul căruia a fost identificat Eugen Polima, de 37 de ani, din Craiova. Poliţiştii rutieri au constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din 2 aprilie 2016, astfel că autoturismul nu era înmatriculat în circulaţie. Cei doi poliţişti, inspector de poliţie Pupăză Ionuţ şi agent principal Matei Elvis, i-au spus că vor întocmi dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale, iar craioveanul a încercat să le ofere diferite sume de bani pentru a nu i se întocmi documentaţia necesară cercetării penale. „Având în vedere aceste aspecte, poliţiştii au informat imediat conducerea Inspectoratului şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, astfel fiind organizată prinderea în flagrant a bărbatului în timp ce oferea poliţiştilor 600 lei”, ne-a declarat, la momentul respectiv, agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Craioveanul a fost dus de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 7 aprilie a fost arestat preventiv, iar pe 25 mai 2016 a fost plasat în arest la domiciliu. Cei doi poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, inspector de poliţie Pupăză Ionuţ şi agent principal Matei Elvis, au fost felicitaţi de conducerea IPJ Dolj. Anul trecut, în judeţul Dolj au fost înregistrate 7 situaţii în care şoferi au încercat să ofere mită unor poliţişti.