Craiova: După gratii pentru furt calificat

0
48
condamnatAutorul unui furt din locuinţă, faptă comisă la sfârşitul anului 2016, a fost identificat de poliţiştii doljeni şi a ajuns în arestul IPJ Dolj, ieri, pe bază de ordonanţă pe 24 de ore. Astăzi, craioveanul de 42 de ani, care a furat mai multe bormaşini, flexuri, aparat de vopsit şi alte bunuri, va fi prezentat astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Potrivit IPJ Dolj, prin extinderea cercetărilor efectuate într-o cauză penală aflată în lucru la Secţia 3 Poliţie Craiova, privind sustragearea mai multor bunuri din locuinţa unui doljean, în dimineaţa zilei de ieri, poliţiştii au efectuat 5 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea faptei. Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor mai multe bunuri (3 bormaşini electrice, 2 flexuri, aparat de vopsit, rindea electrică, ciocan rotopercutor,etc.) despre care existau date şi indicii că ar fi fost sustrase, în noaptea de 26/27.12.2016, din locuinţa părţii vătămate Marius D., de 49 ani, din comuna Cârcea, Dolj. La una dintre locaţiile unde au descins poliţiştii a fost identificat şi condus pentru audieri Gelu B., 42 de ani, din Craiova, acesta fiind bănuit de comiterea furtului din decembrie 2016.
În baza probatoriul administrat de poliţiştii craioveni şi analizat de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de suspectul de 42 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, acesta fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Bărbatul de 42 de ani a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.
Recomandări pentru siguranţa locuinţei:
  • Montaţi uşi confecţionate dintr-un material rezistent la acţiuni mecanice şi termice (metalice sau din lemn masiv de esenţă tare), care conferă siguranţă locuinţei.
  • Instalaţi un sistem de alarmă antiefracţie care să fie conectat la dispeceratul unei firme de specialitate
  • Protejaţi ferestrele cu grilaj metalice, acolo unde este posibil accesul prin escaladare.
    Când părăsiţi locuinţa, pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune. Puteţi achiziţiona întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina