Alb-albaştrii sub lupă / Botoşaniul s-a Bucurică la finalul „războiului”

0
53

craiovaMingote – Calancea a pierdut primul meci din acest sezon şi Mingote a avut şansa pe care de care n-a beneficiat Popescu în restul campionatului. Oricum, e de neînţeles împrumutul lui Popică la Târgu Jiu, fiindcă şi acolo e rezervă. Mingote nu poate fi acuzat de golul primit, deşi cu un reflex l-ar fi putut evita, mingea trecând pe sub el. A mai avut două intervenţii bune şi o dată a fost salvat de bară. Portughezul era obişnuit cu terenul îngheţat de când evolua la Târgu Mureş, dar pe o suprafaţă şi mai dificilă cu fosta echipă a reuşit să bată Botoşaniul.

Dimitrov – Împotriva fostei sale echipe n-a rupt gura târgului, aşa cum a făcut-o în primul meci oficial. Din contră, a uitat să-l marcheze pe Buş când acesta a intrat în centru şi a reluat în bară.

Popov – Evoluţie bună a bulgarului, şi-a făcut treaba în apărare. Deşi înaintea reluării campionatului era a patra sau a cincea variantă pentru postul de stoper, Popov a fost în acest două meciuri cel mai bun fundaş. L-a tatonat bine pe Roman când acesta scăpase spre poartă, deşi era în pericol să comită penalty şi să fie eliminat.

Acka – Depăşit în câteva rânduri în margine, poate fi considerat principalul vinovat de înfrângere. Devansat de Kuku la golul din final, când n-a avut reacţie. După ce a declarat forfait în prima partidă, a greşit decisiv la Botoşani. Faptul că a intrat deja în ultimele 6 luni de contract şi nu vrea să prelungească trezeşte tot felul de suspiciuni.

Bucurică – Debut de coşmar pentru el chiar în ziua în care a împlinit 31 de ani. A fost întors pe toate părţile de adversari, inclusiv la bara din prima repriză şi la centrarea de la gol, când Hergheligiu a reluat de lângă el. În loc să strângă şi să-l blocheze pe adversar, Bucurică a ridicat piciorul ca la balet. Scuza debutului nu funcţionează la un jucător trecut de 30 de ani. E imposibil să-l vedem titular cu FCSB, mai ales că pe partea aceea Jakolis a făcut ravagii în primele două etape şi chiar şi Briceag va avea mari probleme cu croatul.

Mateiu – Nu s-a văzut pe teren, a încercat doar să contribuie la stoparea atacurilor adverse, s-a lipit practic de linia de apărători, pe construcţie nu a contat.

Zlatinski – Primul meci după ce şi-a prelungit contractul a fost probabil şi cel mai prost al său de când a venit la Craiova. Nicio verticalizare, nicio pasă utilă, fin contră, l-a lansat pe Mihai Roman care scăpase singur spre poarta lui Mingote.

Nuno Rocha – A alunecat de câteva ori până când a fost înlocuit, la pauză.

Băluţă – Printre puţinii care a mai încercat ceva, dar s-a pierdut şi el în strategia defensivă de apărare a unui punct.

Bancu – Fără a face un meci deosebit, a fost în prim-plan la singura ocazie a Craiovei, dar în loc să tragă cu dreptul s-a întors şi a centrat pentru Fajic.

Ivan – Folosit vârf în prima repriză, n-a avut decât o minge utilizabilă, dar a intrat în apărătorul advers, pe care l-a şi faultat. Retras în dreapta în partea a doua a avut aport defensiv, dar atât.

Fajic – Un vârf de talia sa se pliază pe jocul poziţional, nu pe contraatac, aşa că nu a fost decât de vreo două ori la minge, iar o dată a reluat din prima, destul de aproape de poartă, centrarea lui Bancu.

Gustavo şi Măzărache – Au jucat doar 3 minute, ca boxerii, fiindcă Mulţescu se teme să facă schimbări. Antrenorul merge pe sistemul „echipa învingătoare nu se schimbă” indiferent de condiţiile de joc, de adversar, pentru ca apoi să spună că unii s-au menajat, dar nici pe parcursul meciului nu reacţionează.