Se conturează proiectul unui nou parc industrial

0
107

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, s-a întâlnit, ieri, la Palatul Administrativ, cu reprezentanţi ai companiilor Distrigaz Sud Reţele şi CEZ Distribuţie, pentru a discuta aspecte privind asigurarea utilităţilor publice necesare noului parc industrial, care va fi creat în vecinătatea Aeroportului Craiova. Şeful administraţiei doljene a spus că există preocupare în ceea ce priveşte demersurile care vizează dezvoltarea acestei zone, mai ales că există un precedent favorabil în ceea ce priveşte primul parc industrial.

„În prezent, această platformă economică este, practic, în întregime ocupată. De îndată ce timpul va permite, o mare companie din străinătate va începe lucrările la o investiţie de peste 30 de milioane de euro, pentru construirea unei fabrici, ceea ce va încununa reuşita acestui demers pe care l-am iniţiat în urmă cu aproape 10 ani. Ne bucură faptul că astfel se creează noi posibilităţi de angajare pentru oamenii aflaţi în căutarea unui serviciu, mai ales că, schiţând un scurt bilanţ, vom vedea că proiectul de succes care se numeşte Parcul Industrial Craiova a generat peste 1.000 de locuri de muncă”, a precizat Ion Prioteasa.

„O prioritate o reprezintă asigurarea utilităţilor”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a subliniat faptul că  acum se fac pregăti pentru o a doua etapă, în care se urmăreşte înfiinţarea unui nou parc industrial, având un important atu – se dispune de propriile terenuri, la intrarea în oraş, în partea de est, terenuri care vor fi puse astfel mai bine în valoare. „Continuăm, totodată, să îi sprijinim pe toţi cei care sunt interesaţi să investească în regiunea noastră şi să crească oferta de posturi pe piaţa muncii. Pentru a pune în operă acest proiect, o prioritate o reprezintă asigurarea utilităţilor, motiv pentru care am avut întâlnirea de astăzi, una foarte constructivă. Salutăm faptul că atât Distrigaz, cât şi CEZ Distribuţie şi-au arătat întreaga disponibilitate, oferindu-şi concursul pentru alimentarea cu gaze naturale şi energie electrică a noului parc industrial. În această zonă, din apropierea aeroportului, pe un teren pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean, compania CEZ s-a angajat să construiască, prin eforturi proprii, o staţie de transformare care, odată realizată, va fi cea mai mare din judeţul Dolj. Va fi acoperit, în acest fel, necesarul de energie electrică pentru noul parc industrial, precum şi pentru Aeroportul Craiova, un obiectiv al Consiliului Judeţean Dolj care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, ceea ce presupune şi o creştere a consumului”, a completat şeful administraţiei doljene.

„Se va înregistra o creştere notabilă a necesarului de energie electrică”

În egală măsură, de această staţie de transformare vor putea beneficia şi investiţiile existente în zona Cârcea – Pieleşti şi, în definitiv, chiar şi cetăţenii care locuiesc aici. „În continuare, vom studia îndeaproape, împreună cu specialiştii din cadrul CEZ, situaţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, luând în considerare faptul că şi în acest caz se va înregistra o creştere notabilă a necesarului de energie electrică, odată cu materializarea principalelor proiecte prin care urmărim modernizarea şi extinderea acestei unităţi sanitare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. La discuţiile desfăşurate joi, alături de şeful administraţiei doljene şi de vicepreşedintele Cristinel Iovan au luat parte administratorul public al judeţului, Florin Stancu, directorul Parcului Industrial Craiova, Marin Nicoli, arhitectul-şef al judeţului, Radu Pappa, precum şi specialişti din aparatul propriu al consiliului judeţean. Din partea Distrigaz Sud Reţele, la întâlnire a participat Ştefan Dumitrescu, iar CEZ Distribuţie a fost reprezentată de Matei Ion şi Silviu Zamfirache.

„Suntem în etapa în care punem de acord unele aspecte şi documente”

La rândul său, vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, a afirmat că, în perspectiva proiectului de realizare a celui de-al doilea parc industrial, era necesară o întâlnire consultativă cu reprezentanţii societăţilor care se ocupă de distribuţia energiei electrice şi a gazului natural. „Suntem în etapa în care punem de acord unele aspecte şi documente, pentru ca atât parcul industrial şi Aeroportul Craiova, cât şi alţi consumatori din acea zonă să poată beneficia de aceste servicii de utilitate publică. Mă bucur să constat încă o dată că am găsit atât în CEZ Distribuţie, cât şi în furnizorul Distrigaz doi parteneri deschişi, care şi-au manifestat întreaga disponibilitate pentru a sprijini Consiliul Judeţean Dolj în demersurile de a înfiinţa cel de-al doilea parc industrial”, a subliniat Cristinel Iovan.

„În zona aeroportului CEZ Distribuţie va face o investiţie consistentă”

Vicepreşedintele CJ Dolj a mai spus că a fost o întrevedere benefică, în care s-au discutat lucruri concrete. „Deja ştim că în zona aeroportului CEZ Distribuţie va face o investiţie consistentă în construirea unei staţii de transformare. Pe de altă parte, foarte important pentru CJ Dolj este şi subiectul dezvoltării reţelei de alimentare cu energie electrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cu atât mai mult cu cât în perioada următoare vom investi în modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, precum şi în construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară. Şi pe acest subiect am găsit deschidere din partea reprezentanţilor CEZ Distribuţie pentru a identifica împreună soluţiile optime de rezolvare a acestei probleme“, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj Cristinel Iovan.

În cadrul întrevederii au fost aduse în discuţie şi câteva sesizări ale unor primari privitoare la furnizarea utilităţilor publice în localităţile pe care le conduc. Întâlnirea, găzduită în sala de şedinţe a CJ Dolj, se înscrie în seria consultărilor purtate între conducerea consiliului judeţean şi reprezentanţii echipei manageriale a CEZ Distribuţie, consultări la care au participat, de-a lungul timpului, directorul executiv Doina Vornicu şi Ion Dobrescu, membru al directoratului.