Craioveni în arest pentru furturi de la bacomate

0
106

Trei craioveni au ajuns în arestul IPJ Dolj după ce au fost prinși în flagrant de polițiști în timp ce încercau să monteze un dispozitiv artizanal cu bandă adezivă la un bancomat al BRD din Balș, județul Olt. Oamenii legii au stabilit că cei trei au comis două furturi și trei tentative de furt de la bancomate, prin aceeași metodă, iar aseară i-au prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj în colaborare cu poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, miercuri seara au fost prinși în flagrant trei craioveni, în timp ce montau un dispozitiv confecţionat artizanal prevăzut pe interior cu o bandă dublu adezivă, la un ATM ce aparţine băncii BRD, din localitatea Balş, judeţul Olt. Cei în cauză au fost identificaţi, stabilindu-se că este vorba despre Marian Ivana (36 de ani), Mihăiță Grecu (36 de ani) şi Adrian Stancu (37 de ani), toţi din municipiul Craiova.

Din investigaţiile de specialitate desfăşurate de poliţişti a rezultat faptul că, în perioada ianuarie-februarie 2014, cei trei au comis două furturi şi trei tentative de furt de la bancomate, toate aparţinând BRD din Craiova. „În urma analizării materialului probator împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, sub supravegherea căruia se efectuează cercetarea penală, s-a dispus începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celor trei persoane.

În baza probatoriului administrat cei trei craioveni au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol. Aseară, craiovenii au fost prezentați Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.