Mititelu, urmărit penal pentru evaziune fiscală

1
113

Patronul Universităţii Craiova a fost audiat ieri de DIICOT şi spune că şeful FRF, Mircea Sandu, este la originea problemelor sale cu justiţia

Patronul clubului de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a fost citat, ieri, la DIICOT, pentru a i se aduce la cunoştinţă că s-a început urmărirea penală împotriva sa, pentru evaziune fiscală în legătură cu vânzarea unui teren, au declarat surse judiciare. Sursele citate au precizat că Adrian Mititelu a fost pus sub urmărire într-un dosar în care este cercetat pentru evaziune fiscală, iar alături de acesta mai sunt cercetate nişte rude ale acestuia, respectiv „nişte nepoţi” şi totul vizează modul de tranzacţionare al unui teren. La ieşirea din sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Adrian Mititelu a spus că în spatele acestui caz ar fi şeful Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu. „Am fost anchetat şi de DNA în acelaşi caz. Procurorii mi-au spus nişte tâmpenii, aceleaşi acuzaţii la care am răspuns de trei ori în ultimii şapte ani. Am înţeles ce înseamnă Mircea Sandu acum. E un abuz fără margini, numai tâmpenii. E adevărat că a fost un avocat care m-a sunat să mă ajute la vânzarea unui pământ, dar l-am refuzat. E o făcătură ordinară, pentru că s-a judecat şi în instanţă şi mi-au dat NUP (neînceperea urmăririi penale, n.r.). Încearcă să dezgroape morţii, e o aiureală ca să mă discrediteze, ca să îi facă jocurile lui Mircea Sandu. Sută la sută a venit de la el, pentru că ştiu cum s-au derulat lucrurile”, a spus Adrian Mititelu. Patronul Universităţii Craiova a mai spus că un fost ministru al Justiţiei, în prezent avocat, s-a oferit în urmă cu un an să-l ajute în acest dosar. „Un avocat care a fost ministrul Justiţiei mi-a transmis că mă poate ajute printr-o intervenţie la un procuror. S-a întâmplat acum un an, dar i-am spus că nu mă interesează. Procurorii mi-au spus numai tâmpenii. Am vândut un teren către o firmă pe care o deţin sub 2 miliarde de lei, dar cu cât ar fi trebuit să-l dau?”, a mai spus Mititelu.

Mircea Sandu a atras atenţia asupra cazului

Preşedintele FRF făcea referire în vara anului trecut la acest caz. „M-am adresat şi procurorului general, pentru că există un dosar din 2006 pe rolul DIICOT-ului şi văd că nu s-a întâmplat nimic, un dosar întocmit de Direcţia Finanţelor Publice Dolj. M-am adresat Poliţiei şi Parchetului, pentru ameninţări la adresa mea şi a familiei mele. N-o să-i fie uşor, dacă s-a luat aşa cu mine, sunt un pic mai atent la ce fac. Mititelu este la capăt de linie”, declara Mircea Sandu anul trecut. De asemenea, pe 13 octombrie 2011, preşedintele FRF cerea, într-o conferinţă de presă, ca DNA, ANAF şi DIICOT să verifice societăţile lui Adrian Mititelu. „Solicit DNA-ului, ANAF-ului şi DIICOT să solicite lui Mititelu, celor şase societăţi – că am înţeles că are şanse pentru a putea face tot felul de matrapazlâcuri, de nenorociri, din banii pe care îi dobândeşte din fotbal – toate documentele, atât de la federaţie cât şi de la ligă, acestor societăţi pe care le-a creat pentru a putea să se plimbe cum doreşte prin conturile cu care trebuia să-şi rezolve problemele de plată a jucătorilor sau a altor obligaţii faţă de statul român”, spunea Mircea Sandu.

1 COMENTARIU

  1. Nene, da pe exoertulm Nicoli Virgil, cel care i-a întocmit raport de expertiză favorabil, ca să câştige terenul, când îl ia la mititica. Este clar că Mititelu l-a plătit regeşte pe expertul care ar fi trebuit să fie imparţial.

Comments are closed.