Se prelungeşte vacanţa elevilor din Dolj

0
214

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Dolj să rămână închise astăzi, din cauza codului portocaliu de ninsori instituit în zona de sud a României. Din cauza vremii nefavorabile, ziua reluării activităţilor în şcoli rămâne în continuare incertă. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a precizat, ieri, că situaţia unităţilor de învăţământ va fi postată zilnic pe site, până la ora 13.00.

Pe toată durata suspendării cursurilor, în mediul  urban, şcolile primare şi grădiniţele vor asigura prezenţa cadrelor didactice la sediul instituţiilor pentru a primi copii ai căror părinţi nu le pot asigura supravegherea la domiciliu.

Doljul nu este singurul judeţ unde s-a luat decizia de a se închide toate unităţile de învăţământ. Potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene şi centralizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ca  urmare a deciziilor luate în cadrul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, cursurile au fost suspendate integral, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, şi în judeţele Ialomiţa, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea şi Olt. În judeţul Buzău, comitetul judeţean a decis suspendarea cursurilor doar în mediul rural, în timp ce în judeţul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor au făcut excepţie şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Cursuri suspendate parţial

În celelalte judeţe, situaţia se prezintă astfel: 10 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ (Arad, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Ilfov, Iaşi, Maramureş, Prahova, Satu Mare, Timiş), iar alte 8 judeţe au înregistrat maximum 100 de unităţi de învăţământ închise (Argeş, Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Teleorman, Vaslui). În total, la nivel naţional, peste 3.800 de unităţi de învăţământ au fost afectate de vremea nefavorabilă. Doar în 15 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ s-a desfăşurat în mod normal, nefiind afectată de ninsorile abundente sau temperaturile scăzute.

Părinţii pot afla dacă se reiau cursurile de la linia verde deschisă de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Pentru judeţul Dolj numărul de telefon este 0.800.816.251.