Lupta cu tehnologia. Ce cred craiovenii despre parcometrele stradale?

0
385

Parcometrele, elementul cheie al planificării urbane sau bătaia de cap a locuitorilor oraşului? 

Staţiile de plată fără operator, destinate colectării automate a taxei de parcare, prin cash sau card sunt tot mai folosite de craioveni, care lasă în urmă metoda achitării parcăriilor prin SMS. Din ce în ce mai mulţi locuitori ai oraşului aleg să folosească parcometrele pentru oprirea autoturismelor. „Când am inițiat plata parcării prin SMS, oamenii au avut nevoie de o perioadă ”tampon” pentru a înțelege mai bine despre ce era vorba. De această dată însă, în cazul parcometrelor, se pare că totul a mers mult mai ușor”, a declarat Marina Andronache, Șef Serviciu Imagine în cadrul Primăriei din Craiova.

Bănia împărţită în două

Aceste aparate stârnesc controverse în rândul locuitorilor ce acum sunt împărţiţi în două tabere: craiovenii mulţumiţi de metoda parcometrului şi cei care preferă parcările cu plată prin SMS pentru a-şi putea lăsa autovechiculele.

Oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor pe teritoriul municipiului Craiova, în zona centrală, se realizează cu precădere folosind parcometrele. La unul dintre aparatele amplasate în zona centrală, o mare de oameni se înghesuie să afle modul de folosire a acestora. Printre ei se numără şi Andrei Mihai Bogdan. El a folosit această metodă de achitare a parcării neavând credit pe telefon pentru plata prin SMS. El exclamă cu putere: „În sfârşit!” după minute întregi de aşteptare la coadă. „Este prima dată când folosesc această metodă de plată a parcării cu plată, dar am să folosesc parcometrele foarte des în această perioadă, cel puţin o dată pe zi.”, spune acesta.

      Ce nu ştiu craiovenii despre parcometre?

”Atât sistemul de parcare cu plată prin SMS, cât și cel prin parcometru vor funcționa în paralel. Mai mult decât atât, parcometrele sunt conectate între ele. Dacă conducătorii auto au achitat deja plata pe o stradă și își schimbă locația tot în zona parcărilor publice, ei nu vor mai fi nevoiți să efectueze plata din nou”, a declarat Marina Andronache, Șef Serviciu Imagine Primăria Craiova.

Cele 14 parcometre, toate funcţionale, au fost montate pe străzile A.I.Cuza (la Judecătorie, la Teatrul Naţional, în colţul Prefecturii), Mihai Viteazu, Ion Maiorescu, Matei Basarab, Ştirbei Vodă, Unirii, Mitropolit Firmilian (intersecţia cu Kogălniceanu), Romului şi Eugeniu Carada.

ANA MARIA PETOLESCU