Proiecție a filmului artistic „Un bulgăre de humă”, de Ziua Culturii Naționale

0
96

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” vă invită marți, 15 ianuarie 2019, începând cu ora 15.00, în Sala „Marin Sorescu”, la vizionarea filmului artistic „Un bulgăre de humă”, proiecția având loc cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”.

„Un bulgăre de humă” a fost regizat de Nicolae Mărgineanu în 1989, după scenariul semnat de Mircea Radu Iacoban. Pelicula a fost realizată la trecerea unui veac de la moartea lui Mihai Eminescu și urmărește legătura de prietenie a acestuia cu Ion Creangă. Rolurile principale sunt interpretate de Adrian Pintea – Mihai Eminescu, Maria Ploae – Veronica Micle, respectiv Dorel Vișan – Ion Creangă.

La eveniment și-au anunțat participarea elevi ai claselor a V-a și a VI-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Craiova, însoțiți de profesorii Alina Vancica, Cristina Stoian și Ionela Filimon. „Obiectivul acțiunii constă cinstirea „Zilei Culturii Naționale” prin cunoașterea personalității celor doi scriitori clasici: Mihai Eminescu și Ion Creangă”, precizează reprezentanții Bibliotecii Județene.