Moţi: „Barthe poate deveni cel mai bun stoper din Liga I”

0
145

Fost coechipier cu francezul la Ludogoreţ, internaţionalul român îl laudă pe noul fundaş central al Ştiinţei

bartheUniversitatea craiova şi-a rezolvat 3 dintre cele 6 transferuri propuse pentru această pauză competiţională. După ce s-a înţeles cu Dimitrov pentru postul de fundaş dreapta, cu atacantul Fajic, clubul din Bănie l-a achiziţionat şi pe stoperul francez Alexandre Jean-Luc Barthe. În vârstă de 31 de ani, fundaşul central a evoluat 6 sezoane în campionatul Bulgariei, câştigând de fiecare dată titlul, cu Litex Loveci şi Ludogoreţ Razdgrad. La această din urmă formaţie, jucătorul din Hexagon, format la St. Etienne, i-a avut coechipieri pe Cosmin Moţi şi pe Hristo Zlatinski. În ultimul an, fundaşul francez a fost în lotul lui Grasshoppers Zurich, unde a evoluat doar în 11 partide.

Moţi e convins că Barthe va deveni în scurt timp cel mai bun stoper din Liga 1. „Cred că în scurt timp va deveni cel mai bun fundaş central din România. Un jucător cu calităţi extraordinare, am jucat împreună 3 ani. Într-adevăr în ultimul an nu a jucat foarte mult, dar e un fundaş central inteligent, puternic, cu joc foarte bun de picior, de cap. Cred că şi Craiova şi-a făcut echipă să poată spera la titlu” a declarat Moţi la Digi Sport.

Barthe: „Craiova este echipă cu ambiţie şi va avea un stadion nou”

Tot la postul tv menţionat, Barthe şi-a expus obiectivele pe care le are la Universitatea: „Craiova este o echipă bună pentru mine, îmi doresc să câştigăm cât mai multe meciuri şi putem juca în Europa League sau în Champions League la vară. Cred că avem tot ce ne trebuie pentru a reuşi asta. Vin de la Grasshopper Zurich, am jucat un an şi jumătate acolo. Înainte de asta, am jucat la Ludogorets cu Cosmin Moţi. Am vorbit cu el şi mi-a spus că despre Craiova că este un oraş frumos, oamenii sunt foarte buni, suporterii Universităţii sunt fantastici şi că în acest an echipa este bună, are rezultate notabile. Şi Zlatinski mi-a spus că este o echipă foarte bună, la care fanii fac o atmosferă fantastică. Este o echipă cu ambiţie şi care va avea un stadion nou. Pentru mine este foarte important, mi s-a spus că toţi sunt corecţi aici şi că atmosfera este bună în vestiar”, a precizat Alexandre Barthe.

Conform declaraţiilor conducătorilor clubului din Bănie, se mai negociază pentru transferul unui atacant, al unui fundaş central şi cel mai probabil pentru postul de fundaş stânga va fi adus Bogdan Bucurică, de la Concordia Chiajna.