Razie cu mascați printre „englezoaice”

1
308

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat, ieri, o razie de amploare pe bulevardul „Știrbei Vodă”, pentru verificarea autovehiculelor înmatriculate în alte state. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de aproape 12.000 lei, au retras 7 certificate de înmatriculare și 10 seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare, iar pentru liniștirea șoferilor supărați că „ce mă’, pe mine te găsiși să mă oprești?…”, prezența mascaților s-a dovedit benefică.

Poliţiştii rutieri, împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român – Agenţia Dolj şi sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au verificat, ieri, pe bulevardul „Știrbei Vodă” din Craiova, peste 200 de autovehicule înmatriculate în străinătate. Oamenii legii au vrut să verifice dacă șoferii de „englezoaice” și „bulgăroaice” au toate documentele necesare, iar mașinile lor corespund din punct de vedere tehnic. În urma neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 12.000 lei. Dintre acestea, 10 amenzi au fost aplicate pentru faptul că persoanele respective au fost depistate conducând autovehicule care nu erau asigurate din punct de vedere civil pentru pagubele produse în urma accidentelor rutiere.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice două permise de conducere şi au retras șapte certificate de înmatriculare, iar zece seturi de plăcuţe cu numerele de înmatriculare ale autovehiculelor depistate fără a fi asigurate RCA au fost reţinute.

Și cum nu se putea razie în zonă fără ca șoferii să nu aibă ceva de comentat și chiar să se certe cu polițiștii, un doljean de 46 de ani a fost amendat cu aproape 3.000 de lei pentru tot scandalul provocat. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, Romel Gheorghe, de 46 de ani, din Predești, a fost depistat de poliţiştii rutieri conducând un Mercedes înmatriculat în Italia, pe bulevardul „Ştirbei Vodă”, fără a avea asupra sa documentele personale şi nu a putut face dovada încheierii unei poliţe de asigurare RCA. De asemenea, conducătorul auto nu a respectat dispoziţiile poliţiştilor rutieri, care i-au cerut să stea în mașină, şi a avut un comportament agresiv, fiind potolit doar de „mascați”. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare totală de 2.975 lei (pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, lipsă RCA, nerespectarea dispozițiilor polițiștilor și lipsa documentelor personale), şi, în plus, i s-au reţinut permisul de conducere  pentru 30 de zile, certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Cu amendă în valoare de 1.000 lei și reținerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare s-a ales și Ion Velcu, de 19 ani, din Craiova, depistat de poliţiştii rutieri conducând un autoturism Ford înmatriculat în Anglia, fără a avea încheiată o poliţă de asigurare RCA valabilă. Oamenii legii spun că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Comments are closed.