Jandarmii doljeni la ceasul bilanțului

0
122

În prezența reprezentanților administrației publice locale și județene, dar și ai instituțiilor cu care colaborează, comandanții celor două unități de jandarmi din Craiova, respectiv Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj și Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, au prezentat, ieri, bilanțul activităților desfășurate pe parcursul anului trecut.

Ieri, la sediul celor două unităţi de jandarmi din Craiova, în prezenţa prefectului județului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a generalului de brigadă Ovidiu Vasilică – prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi şef al Statului Major, Aurel Dincă – administrator public al judeţului Dolj, comisar-şef Constantin Nicolescu – inspector-şef al IPJ Dolj, Constantin Lăloianu – procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, şi a altor reprezentanţi ai instituţiilor cu care cele două unităţi de jandarmi colaborează, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova în anul 2014. După prezentarea materialelor de bilanţ de către comandanţii celor două unităţi de jandarmi, gl. bg. dr. Constantin Florea – IJJ Dolj şi gl. bg. Marin Andreiana – GJMb Craiova, invitații le-au mulțumit pentru activitatea desfășurată pe parcursul anului trecut și i-au asigurat de tot sprijinul și pentru anul ce a început.

Principalul obiectiv al jandarmilor doljeni, în anul 2014, l-a constituit îndeplinirea misiunilor specifice date în competenţă, în condiţiile utilizării efectivelor şi mijloacelor într-un raport optim cost – eficienţă şi asigurării intervenţiei operative în sprijinul comunităţilor locale. Astfel, în contextul unui an marcat de multiple evenimente sportive, cultural-artistice, de natură sindicală, jandarmii doljeni au fost la datorie reuşind, împreună cu celelalte structuri din cadrul M.A.I., să asigure condiţiile necesare desfăşurării în deplină siguranţă a vieţii publice în judeţul Dolj şi la nivelul celorlalte 6 judeţe din sudul ţării (unde are competență Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova). Paza şi protecţia infrastructurilor critice este un alt domeniu important în activitatea jandarmilor doljeni, iar o altă activitate permanentă a celor două unităţi de jandarmi a constituit-o participarea în sprijinul colegilor din IPJ Dolj la menţinerea ordinii publice atât în municipiul Craiova, cât şi în judeţ.