Concurs pentru liceeni – Bursă pentru un an de studiu în Italia

0
151

Intesa Sanpaolo Bank prelungeşte termenul-limită pentru înscrierea şi trimiterea aplicaţiilor pentru programul de burse de studiu Intercultura în valoare de 12.000 euro, în Italia, până pe 3 februarie a.c. Iniţiată şi susţinută de Intesa Sanpaolo Bank, concursul a ajuns la cea de-a V-a ediţie şi se adresează tuturor elevilor de liceu din România, din clasele a IX-a şi a X-a.

Bursa acoperă toate cheltuielile necesare, inclusiv transportul şi cazarea şi oferă câştigătorilor posibilitatea de a studia şi de a petrece un an într-o familie italiană.

Selecţia candidaţilor se va face în Italia, de Fundaţia Intercultura, co-organizatoare a acestui program. Procesul de selecţie constă în mai multe etape şi va fi finalizat până la sfârşitului lunii martie a anului în curs, când vor fi anunţaţi public câştigătorii Bursei Intercultura pentru 2012.

Fundaţia Intercultura este o organizaţie internaţională, nonprofit, care oferă oportunităţi de schimburi educaţionale interculturale pentru a-i ajuta pe cei interesaţi să-şi dezvolte cunoştinţele şi aptitudinile. Fundaţia activează încă din 1919 şi a organizat schimburi culturale în peste 90 de ţări. Din 2005 aceasta colaborează cu Grupul Intesa Sanpaolo în organizarea de programe pentru elevi din ţările în care grupul activează.