Piţurcă: “Meciul cu Voluntari e al naibii de periculos!”

0
314

Antrenorul Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a prefaţat partida pe care echipa sa o va susţine sâmbătă, de la ora 20.30, pe „Ion Oblemenco”, în faţa ultimei clasate, FC Voluntari. Piţi a remarcat jocul bun al ilfovenilor din ultima perioadă şi este conştient că nimeni nu-i va ierta pe el şi pe elevii săi în cazul unui eşec cu lanterna roşie.

„Întâlnim un adversar pe care l-am învins de două ori şi toată lumea crede că va fi un meci uşor, dar din punctul meu de vedere nu va fi deloc aşa, fiindcă ultimele meciuri ale Voluntariului au fost bune spre foarte bune, dar nu au avut rezultate pe măsură, fiind egalată pe final sau chiar a fost învinsă nemeritat. Voluntariul acceptă jocul, nu dau tare şi oriunde, ci încearcă să construiască, îşi crează ocazii. Din punctul meu de vedere este o echipă periculoasă. Meciul va fi greu, sper ca jucătorii mei să fi înţeles că trebuie să rămână concentraţi pe tot parcursul meciului. Pregătirea s-a derulat bine şi sper să facem un joc bun şi să luăm cele 3 puncte. Vor fi câteva schimbări în echipă faţă de meciul trecut. Este un meci al naibii de periculos, fiindcă să pierzi puncte cu Voluntariul, echipa de pe ultimul loc şi pe care ai învins-o de două ori, ar fi foarte greu de digerat” a declarat Piţurcă.

Ivanov: “Jucăm la Craiova, e normal să vrem titlul!”

Mijlocaşul bulgar Antoni Ivanov a vorbit şi el despre partida cu FC Voluntari: „Este foarte important să câştigăm acest meci, pentru fani, pentru club şi să terminăm cu bine ultimul meci pe Ion Oblemenco. Indiferent că jucăm cu liderul sau ultima clasată, obiectivul este acelaşi: victoria. Mai important este ce facem noi pe teren decât ce face adversarul. Vorbim despre titlu, fiindcă jucăm la Craiova şi este normal să vorbim despre asta”.

Mijlocaşul adus de Craiova de la Mediaş consideră că nu are şanse să fie convocat la naţionala ţării sale, deoarece selecţia se face pe alte considerente, nu pe valoare: „Din punctul meu de vedere este mai greu să ajung la echipa naţională a Bulgariei, fiindcă acolo sunt nişte oameni care nu vor să aducă jucători de calitate la echipa naţională. Dacă mă vor convoca, mă voi duce şi voi da maximum, dar nu cred că o vor face”.

Ultimul meci acasă de anul acesta

Sâmbătă seara, Universitatea Craiova îşi ia la revedere de la suporterii săi, la ultimul meci de acasă al anului, cu FC Voluntari, deşi sunt şanse foarte mari ca alb-albaştrii să aibă alături mai mulţi fani la cea din urmă apariţie din 2019, cea de pe Arena Naţională, contra FCSB, pe 22 decembrie. Punctele de acasă cu FC Voluntari par cele mai accesibile pentru Ştiinţa din meciurile rămase până la finalul sezonului regular, fiind vorba de lanterna roşie a Ligii I, aşa încât partida capătă o importanţă majoră pentru îndeplinirea obiectivului: intrarea în play-off. Piţurcă, aflat în cumpănă, după ce a pierdut 2 din ultimele 3 partide, nu are voie să rateze şansa de a bifa un succes aflat la îndemână, chiar dacă Voluntariul parcurge o perioadă destul de bună, cel puţin ca joc, înfrângerile şi egalurile din ultimele etape fiind nemeritate, după cum au evoluat băieţii lui Bergodi.  Craiova a învins deja de două ori Voluntariul în acest sezon, de fiecare dată în deplasare, cu 2-1 şi 4-1, al doilea meci disputându-se în optimile Cupei României. La oaspeţi ar putea lipsi Alex Măţan, accidentat în runda trecută, la meciul cu echipa de care aparţine, Viitorul. În aşteptarea unor schimbări în lot în perioada de iarnă, Universitatea Craiova are obligaţia de a se impune în partida de sâmbătă seara, ultima de pe teren propriu în 2019, contra unui adversar facil, cel puţin pe hârtie.

Îşi încheie Piţi mandatul prematur?

Mandatul lui Piţurcă, dezamăgitor până acum, s-ar putea încheia prematur, în cazul în care echipa nu acumulează cel puţin 3 puncte în ultimele două meciuri ale anului. De altfel, antrenorul a sugerat acest lucru şi printr-o declaraţie la finalul partidei de la Giurgiu, el nefiind prezent nici la premierea juniorilor Ştiinţei, la începutul acestei săptămâni, deşi restul staff-ului şi toţi jucătorii au venit pe arena „Ion Oblemenco”. Nemulţumit de lot, Piţurcă intenţionează să schimbe serios componenţa acestuia în iarnă, însă depinde atât de modul în care s-ar încheia colaborarea cu unii jucători aflaţi sub contract şi care nu ar accepta să plece, precum şi de viziunea finanţatorului Mihai Rotaru. Acesta din urmă ar putea să nu-i facă hatârul tehnicianului, după ce acesta a avut rezultate mai slabe decât predecesorii săi. Atât încrederea conducerii clubului, cât şi emulaţia din rândul fanilor s-au diminuat sensibil, la ultimele jocuri asistenţa fiind extrem de scăzută.  Totodată, nici Piţurcă nu ar mai fi la fel de încrezător şi de entuziast precum la semnarea contractului, el declarând acest lucru. „Nu trebuia să mă hazardez, de altfel nici nu era stilul meu acesta. Nu mai sunt aşa tare în gură acum ca la început, acum sunt mai ponderat în declaraţii de genul acesta” a spus tehnicianul de 63 de ani. Acesta pare să-şi fi ieşit „din mână”, după ce în ultimele două decenii a fost antrenor principal numai în 3 mandate scurte, de câteva luni, la Steaua, FCU Craiova şi în zona Golfului, în rest fiind selecţioner ori fără angajament. Sub comanda sa, Universitatea nu a etalat jocul preconizat, deşi Piţurcă a promis că echipa va arăta foarte bine după primele două pauze „de naţională”. De asemenea, rezultatele au fost sub aşteptări, Ştiinţa având procentaj mai bun în mandatului lui Papură, când lotul era mai redus, iar programul, mai încărcat, cu meciuri europene. Totodată, nici atmosfera din cadrul lotului nu este una caldă, Piţurcă intrând în contradicţii cu mai mulţi jucători, printre care: Pigliacelli, Kelic, Martic, Mateiu sau Ivan. În sfârşit, nici transferurile efectuate la sugestia lui Piţurcă, Zakaric şi Măţel, nu au fost eficient, cei doi, deşi jucători cu experienţă, neadaptându-se în Bănie, evoluţiile lor fiind neconvingătoare. Rămâne de văzut cât se vor mai tolera reciproc fanii, jucătorii, Piţurcă şi conducerea clubului. Până la urmă, este vorba de rezultate, iar două succese sau măcar 4 puncte în ultimele două meciuri ale anului ar calma spiritele în Bănie înainte de pauza de Sărbători.