Piţurcă, despre Pigliacelli: „Va fi greu să mai revină în lot!” 

0
377

Victor Piţurcă a confirmat că portarul italian Mirko Pigliacelli este pe picior de plecare din Bănie, după conflictul pe care l-a avut cu acesta şi excluderea lui din lot. „Am avut o discuţie cu el alaltăieri, dar va fi mai dificil pentru el să mai revină în lot. Oricum, nu mai vreau să revin asupra acestui subiect” a spus Victor Piţurcă.

Totul a plecat de când Piţi i-a comunicat italianului că îl va ţine rezervă pentru un meci, moment în care Pigliacelli s-a supărat şi s-a pregătit superficial toată săptămâna premergătoare acelui joc. Şi cum Piţurcă nu acceptă astfel de comportament, l-a trimis la echipa a doua pe italian, chiar dacă acesta nu avea drept de joc pentru formaţia-satelit a clubului. Ruptura dintre cei doi este însă ireversibilă şi, cel mai probabil, italianul îşi va căuta altă echipă din iarnă. Asta în cazul în care Piţurcă nu este cel care pleacă de la cârma alb-albaştrilor, el însuşi declarând că este posibilă această variantă.

După problemele cu Pigliacelli şi evoluţiile ezitante ale înlocuitorului său, Laurenţiu Popescu, Universitatea Craiova caută să transfere cel puţin un portar. S-a vorbit despre posibila venire a lui Alexandru Greab (27 de ani), de la divizionara secundă Concordia Chiajna, însă aceasta este mai degrabă o variantă pentru postura de rezervă. Pentru postul de titular, clubul din Bănie s-a orientat către un portar austriac, Heinz Lindner, care evoluează în Zweite Bundesliga, la Wehen Wiesbaden.

Victor Piţurcă nu a trecut cu vederea şi că Ivan Martic s-a accidentat chiar înaintea unui meci în care era titular şi nu-i va oferi acestuia şanse să joace, chiar dacă este refăcut de o bună perioadă. În plus, Martic va intra în curând în ultimele 6 luni de contract cu Universitatea. „Martic nu e în lot, fiindcă vine după un accident. El s-a accidentat exact înaintea unui joc în care era titular. S-a accidentat, apoi a revenit, iar a avut ceva, acum trebuie să aştepte. acum sunt la rând Măţel şi Vlădoiu” dixit Piţi. Tehnicianul a specificat care este şi starea altor jucători accidentaţi în ultima perioadă: „Cosic este în lot pentru meciul cu Voluntari, pe el s-ar putea să-l folosim şi ca fundaş central. Koljic este în recuperare, sper să fie apt la începutul pregătirilor”

Victor Piţurcă a avut cuvinte de laudă pentru puştiul Ştefan Baiaram, declarat cel mai bun junior din Dolj la Gala Fotbalului „Ilie Balaci”.

„Baiaram a făcut un salt foarte mare calitativ de când am venit eu, mai ales din punct de vedere fizic. Nu a făcut încă 17 ani şi fizic a putut juca un meci întreg şi la un nivel foarte bun şi de la zi la zi creşte, are calităţi tehnice foarte bune şi este şi inteligent. Cred că poate juca şi pe alt post, în dreapta sau vârf sau în spatele vârfului, dar nu pot face multe experimente în timpul campionatului. Deocamdată el vine după o accidentare şi e puţin probabil să joace” a declarat Piţurcă despre jucătorul care va împlini 17 ani chiar în ultima zi a anului.