Craiova: Eliberat în baza legii recursului compensatoriu, reţinut pentru tâlhărie după mai puţin de două luni

0
111
Un craiovean de 37 de ani, liberat din penitenciar în luna octombrie, în baza Legii privind recursul compensatoriu, a ajuns, aseară, înapoi, în spatele gratiilor. Bărbatul a fost reţinut pentru o tâlhărie pe care a comis-o pe 15 noiembrie, seara, în Parcul Corniţoiu. Astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, pe 15 noiembrie a.c., seara, poliţiştii Secţiei 5 din Craioviţa Nouă au fost sesizaţi despre o tâlhărie comisă în aceeaşi seară, în Parcul Corniţoiu. Un bărbat necunoscut a urmărit o femeie de 38 de ani, din Craiova, în jurul orei 1930, pe o alee întunecată din spatele unor imoble de pe bulevardul Dacia din Craiova, a doborât-o la pământ, i-a luat telefonul şi a fugit. În baza exploatării informaţiilor obţinute de lucrătorii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 5 Poliţie, precum şi ca urmare a unor activităţi specifice muncii de poliţie, ieri, a fost identificat, prins şi ridicat pentru cercetări principalul suspect, Florin Ștefan, de 37 de ani, din Craiova. Acesta fusese liberat din penitenciar la data de 19.10.2017, în baza Legii 169/2017 – privind recursul compensatoriu.
În baza probatoriului administrat, faţă de persoana în cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificatăAcesta a fost reţinut, aseară, pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj în seara zilei de marţi, 12 decembrie, urmând ca în data de 13.12.2017, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul cauzat, în valoare 700 lei, a fost recuperat în totalitate de poliţişti, care au restuit persoanei vătămate bunul sustras prin violenţă.