Pentru prima dată în România / Banii pot fi trimişi din străinătate prin MoneyGram, direct în contul BCR

0
194

BCR a lansat un canal adiţonal pentru a facilita transferurile venite din străinătate prin MoneyGram. Românii care primesc bani din străinătate, prin intermediul MoneyGram, nu mai depind de orarul sucursalelor bancare ş îi pot accesa printr-un simplu apel la Contact Center-ul BCR, cu program non-stop. Aproximativ 3,2 miliarde de dolari au fost trimise către România, în 2015, prin intermediul transferurilor de bani, conform datelor Băncii Mondiale

bcrBanca Comercială Română (BCR) a lansat un canal adiţonal pentru a facilita transferurile venite din străinătate prin intermediul MoneyGram (NASDAQ: MGI), furnizor global de servicii  inovatoare pentru transferuri de bani. Pentru prima dată în România, clienţi au opţunea să-i transfere facil banii trimiş de peste hotare prin MoneyGram, direct în contul lor BCR. Destinatarul banilor poate suna la Contact Center-ul băncii pentru a-şi direcţiona banii în contul BCR şi a câştiga, astfel, timp. Preluarea unui transfer din străinătate nu mai depinde, în acest mod, de programul bancar, în condiţiile în care Contact Centerul BCR este disponibil non-stop, 24/7. Singura condiţie pentru beneficiar este să dispună de un cont curent la BCR.

Cea mai mare reţea de ATM-uri

“Continuăm să oferim simplitate şi transparenţă clienţilor noştri prin lansarea, împreună cu MoneyGram, a unui sistem de transfer de bani, unic în România. Astfel, clienţii care folosesc serviciile MoneyGram pentru a primi bani din străinătate îşi pot transfera banii în contul deschis la BCR printr-un simplu apel la Contact Center şi apoi îi pot folosi imediat. Pentru a beneficia de această funcţionalitate, clienţii MoneyGram îşi pot deschide conturi curente la BCR cu costuri zero, atât în ceea ce priveşte administrarea, cât şi retragerea de numerar de la ATM-urile BCR. Clienţii BCR au la dispoziţie cea mai mare reţea de ATM-uri, multifuncţionale, echipamente de schimb valutar şi aparate de plăţi, 2.600 de astfel de echipamente fiind disponibile în toată ţara”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking în cadrul BCR.

4 milioane de români au emigrat permanent, până în 2015

bcr1Conform Băncii Mondiale, aproximativ 3,2 miliarde de dolari au fost trimise către România în 2015, prin intermediul transferurilor de bani, echivalentul a 1,7% din PIB-ul României. Peste 930 milioane au fost trimise din Italia, 740 milioane din Spania şi 422 milioane din Germania. Valoarea medie a unui transfer din străinătate este de 330 de dolari. “România este o piaţă dinamică pentru transferurile de bani. Există 19 milioane de români care trăiesc aici şi aproape 4 milioane care au emigrat permanent, până în 2015. Ne dorim să transformăm experienţa transferurilor de bani într-una extrem de facilă şi rapidă, deoarece ştim ce important este să-i ajuţi pe cei dragi. Extinderea colaborării noastre cu BCR, prin adăugarea unei noi modalităţi de a primi bani, va permite MoneyGram să deservească şi mai bine nevoile clienţilor săi”, a declarat Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram.