Pedepse reduse la apel pentru craiovenii acuzaţi de trafic de droguri de mare risc

0
286

Cei doi tineri din Craiova, o femeie şi un bărbat, de 26, respectiv 31 de ani, arestaţi preventiv în noiembrie anul trecut pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc, au obţinut reducerea pedepselor la apel. Dacă în iulie a.c. judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pe femeie şi la 2 ani de închisoare cu suspendare pe bărbat, vineri, 9 decembrie a.c., Curtea de Apel Craiova le-a redus pedepsele. Astfel, bărbatul a primit 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, iar femeia 2 ani şi 9 luni închisoare tot cu suspendare. Sentinţa Curţii de Apel Craiova este definitivă. Oamenii legii au găsit, în urma descinderilor făcute la locuinţele lor, pastile de amfetamină, canabis, haşiş, dar şi cocaină.

drogReamintim că, în baza informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au desfăşurat o acţiune, în Craiova, pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri de risc şi mare risc. Astfel, joi, 26 noiembrie 2015, oamenii legii au descins la două locuinţe din municipiu, la Marius Andrei Anastasescu (31 de ani) şi la Elena Alexandra Jianu (26 de ani). La percheziţii s-au descoperit 192 de comprimate de ecstasy, unele dintre ele în ambalaje cu inscripţia „Chupa Chups”, 70 gr. de canabis, 3 grame de rezină de canabis (haşiş), muguri de canabis, dar şi 1 gr. de cocaină şi mai multe pliculeţe cu urme de cocaină. În plus, cei doi craioveni aveau şi instalaţii artizanale de propagare a luminii şi căldurii (pentru creşterea plantelor) şi de consum a canabisului, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor. Şi cei doi craioveni au fost „săltaţi” de poliţiştii de crimă organizată şi duşi la audieri, la sediul DIICOT – Craiova. La finalul audierilor procurorul de caz a dispus reţinerea celor doi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc. O zi mai târziu, pe 27 noiembrie, au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care le-a emis mandate pentru 30 de zile. Cei doi inculpaţi au contestat măsura arestării preventive, iar pe 4 decembrie 2015 Curtea de Apel Craiova le-a admis contestaţiile, bărbatul fiind plasat sub control judiciar, în timp ce femeia a ajuns în arest la domiciliu, măsură prelungită până la 1 februarie a.c.

Şi-au recunoscut faptele şi au cerut reducerea pedepselor

curtea de apelPe 23 martie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care cei doi au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri, iar pe 12 iulie a.c. a fost pronunţată sentinţa. Craiovenii şi-au recunoscut faptele şi au cerut să beneficieze de prevederile vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Astfel, Marius Andrei Anastasescu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, iar Elena Alexandra Jianu a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare. Cei doi inculpaţi, faţă de care s-a menţinut măsura controlului judiciar, au declarat apel, care s-a înregistrat pe 9 august a.c. la Curtea de Apel Craiova. Vineri, 9 decembrie a.c., instanţa a pronunţat sentinţa. Judecătorii au admis apelurile celor doi inculpaţi şi le-au redus pedepsele de la 2 la 1 an şi 6 luni închisoare, respectiv de la 4 ani cu executare la 2 ani şi 9 luni de închisoare cu suspendare: „Admite apelurile declarate de inculpaţi, desfiinţează în parte sentinţa şi, rejudecând: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Anastasescu Marius Andrei de la 2 ani închisoare la 1 an şi 6 luni închisoare. (…) Descontopeşte pedeapsa rezultantă aplicată inculpatei Jianu Alexandra Elena în pedepsele componente pe care le repune în individualitate. Urmează ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 9 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere obligă inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile la Primăria municipiului Craiova sau la Serviciul Public de Asistentă Medico-Socială Craiova. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 09.12.2016”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova.