Minori reţinuţi pentru şapte furturi din locuinţe

0
183

Doi minori, ambii în vârstă de 17 ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru furt calificat, după ce s-a stabilit că sunt autorii a nu mai puţin de şapte furturi din locuinţe, comise în perioada iulie – decembrie 2014.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, miercuri seara, în jurul orei 19.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Bechet au fost sesizaţi de dispecerul unei societăţi de pază cu privire la faptul că la locuinţa lui Marian E, din localitate, a fost declanşat sistemul de alarmă. Un echipaj de poliţişti a ajuns la faţa locului, poliţiştii constatând că persoane necunoscute au spart geamul unei ferestre de la locuinţa părţii vătămate care este plecată din ţară, fără a apuca să sustragă bunuri. În urma activităţilor specifice de cercetare desfăşurate, poliţiştii doljeni i-au identificat, joi, pe autorii faptei ca fiind S. S. şi A. F., ambii de 17 ani, din localitate. De asemenea, anchetatorii au stabilit că tinerii sunt autorii altor 7 infracţiuni de furt din locuinţă, comise în perioada iulie-decembrie 2014.

„Pentru faptele comise s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspecţi, pentru furt calificat, aceştia fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 ore şi introduşi în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentaţi instanţei judecătoreşti cu propunere de arestare preventivă”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.