Europarlamentatul Marian Jean Marinescu, despre Programului UE pentru Sănătate : “Amendamentele mele au urmărit îmbunătățirea accesului egal la îngrijire medicală”

0
200
Europarlamentatul Marian Jean Marinescu susţine într-o postare pe facebook că prin recentul acord provizoriu dintre Parlamentul European și Consiliul European, bugetul Programului UE pentru Sănătate, (EU4Health) a fost crescut la 5,1 miliarde euro. “Prevăzut cu un buget inițial de 9,4 miliarde euro, acest program a fost practic sacrificat de către Consiliu, care a redus bugetul la doar 1,7 miliarde euro. Parlamentul European nu a acceptat sub nicio formă acest regres, în condițiile în care sănătatea cetățenilor europeni trebuie să rămână prioritatea noastră”, a explicat eurodeputatul român.
         Deputatul european mai spune totodată că susțin în continuare eforturile legislativului european de a asigura un buget satisfăcător, care să poată susține măsurile de reformare și consolidare a sistemelor naționale de sănătate. În plus, amendamentele sale  au contribuit semnificativ la mai buna implementare a programului cerând programare anuală și criterii clare de acordare a finanțării. “Cu cel mai mare buget alocat vreodată pentru sănătate, vom putea concretiza măsurile privind consolidarea prevenției, creșterea rezilienței sistemelor de sănătate, reducerea inegalităților în accesul la sănătate și digitalizarea sănătății. Amendamentele mele au urmărit îmbunătățirea accesului egal la îngrijire medicală, la tratamente, medicamente și aparatură moderne, precum și intensificarea acțiunilor privind prevenția. Am contribuit semnificativ la mai buna implementare a programului cerând programare anuală și criterii clare de acordare a finanțării”, explică pe pagina de socializare Marian Jean Marinescu.