Decimată de COVID 19, SCM Craiova a pierdut cu Galaţiul

0
332

În ultimul meci de anul acesta, disputat în cadrul turneului de la Bucureşti, echipa feminină de handbal SCM Craiova, decimată de coronavirus, a fost învinsă de CSM Galaţi, scor 24-21 (13-11). Fără 9 jucătoare şi niciunul dintre cei 3 portari din lot, lipsită şi de antrenorii Burcea şi Dumitrescu, formaţia din Bănie a afişat o formulă eterogenă, cu junioare de la cluburile locale, şi a fost înfrântă într-un meci pe care în mod normal l-ar fi câştigat lejer.

Au marcat pentru SCM Craiova: Savu 8 goluri, Ion 5, Colac 4, Ţicu 3, Crăciun 1. Celelalte jucătoare folosite de antrenorul cu portarii, Grigore Albici, au fost: Gogoşeanu, Enea, Ghinea, Marinescu, Trăsnitu, Catrinoiu.

SCM Craiova încheie anul pe locul 7, cu 9 puncte din 6 meciuri, Liga Florilor urmând să se reia în ianuarie 2021, după ce naţionala va participa la Euro 2020, din Norvegia şi Danemarca.

Comunicatul SCM Craiova înainte de meciul cu Galaţiul:  “S.C.M. Craiova este prezentă la turneul de la București intr-o situație cu totul și cu totul specială. Deși per total 14 membrii ai lotului sunt în imposibilitatea de a participa la acest joc, urmare a contactării virusului SARS-CoV2 la turneul de la Sfântu-Gheorghe, conducerea clubului și banca tehnică a echipei de handbal feminin au reușit să deplaseze în capitală un lot de 11 jucătoare. Grație colaborării – permanentă, eficientă și profesionistă – cu grupările sportive de juniori din Craiova, prin sprijinul continuu acordat tinerelor sportive s-a reușit includerea unor speranțe ale handbalului craiovean în lotul echipei noastre, de la cluburile C.S. “U” FEFS Craiova și H.C.M. Craiova, astfel încât pentru jocul cu C.S.M. Galați să putem alinia un lot valid. Astfel, pentru partida contând pentru cea de-a 6-a etapă a actualei ediții de campionat a Ligii Florilor – Mol, lotul S.C.M. Craiova este prezent cu 11 jucătoare, 6 din cadrul lotului legitimat la startul acestei ediții de campionat iar 5 junioare legitimate în decursul acestei perioade, de la cluburile aflate în parteneriat cu S.C.M. Craiova, iar banca tehnică va fi condusă la acest joc, de Grigore Albici.Trebuie precizat că nici una dintre cele 3 jucătoare care “închid” poarta echipei noastre nu este validă pentru mâine, astfel că pe postul de portar vor evolua două tinere junioare. Asigurăm fanii noștri că alături de banca tehnică toți cei implicați în activitatea de zi cu zi a clubului au făcut tot posibilul să “răpunem” efectele pandemice ale acestei perioade și să nu renunțăm la lupta din teren.Le dorim mult succes tinerelor noastre sportive care au șansa de a se alătura unor nume de legendă din handbalul craiovean și românesc.”