Alb-albaştrii sub lupă / Greu fără „grei” şi când nu ştii să baţi penalty-uri

0
68

Fără Koljic, Bancu, Mihăilă şi cu Mitriţă eliminat, Universitatea se poate declara mulţumită cu punctul scos cu Sepsi, în condiţiile a ratat a patra lovitură de pedeapsă în acest sezon, iar Briceag, Nuno Rocha şi Baicu au fost ridicoli

Pigliacelli – A atins mingea la gol, poate ar fi putut să facă mai mult. A scos pe final şutul lui Rus, dar peste un minut acelaşi Rus a deviat în poartă, la ultima fază a meciului. E de discutat dacă se impunea anularea golului. E adevărat, italianul fusese faultat în acea fază, dar se ridicase deja, iar jucătorul pe lângă care a trecut mingea nu influenţa faza, deci nu se impunea ofsaid. De altfel, asistentul nu ridicase steagul.

Martic – Ambele galbene au fost primite meritat, ba chiar a mai făcut un fault în debutul părţii secunde, dar arbitrul a considerat că intervenţia a fost la minge, deşi putea să-i acorde lui Martic al doilea galben de atunci.

Donkor – O evoluţie bună, dar putea să sară la ultima fază, parcă nu a avut reacţie la centrarea în careu, a avut şi adversarul în spate.

Kelic – Şi el s-a ferit să intervină la ultima fază, a lăsat mingea să treacă şi a ajuns la adversari, s-a temut probabil să nu preia pentru Tandia, aşa cum i-a sărit mingea în poartă la meciul cu FCSB. A jucat destul de bine.

Briceag – Un meci trebuia să joace şi el ceva, când lipsea Bancu, şi a fost mai slab ca arbitrul Radu Petrescu. Depăşit complet, pe ambele faze, a greşit şi la gol.

Mateiu – Un alt meci în care a alergat mult, a avut o evoluţie bună. Oricum, la ultima fază l-a scăpat pe Rus de două ori din marcaj, era şi foarte obosit. Are meritul de a fi scos penalty-ul, dar a şi evitat un 0-2 şi imediat a lansat contraatacul din care Burlacu a marcat. Poate fi considerat cel mai bun jucător al Craiovei în acest meci.

Fedele – Meci slab. Trage mai bine de la distanţă decât de la 11 metri. Erau destui spectatori care ar fi executat mai bine decât el lovitura de pedeapsă. Poate chiar ar trebui să se ia în considerare ca Pigliacelli să bată aceste lovituri, mai ales că presiunea este din ce în ce mai mare pentru următorul executant, după ce s-au ratat patru din ultimele cinci penalty-uri, de către 3 jucători.

Cicâldău – Pe final a rămas cam singurul de la care se aştepta să lumineze jocul. Parcă i-au ieşit mai puţine pase ca de obicei, deşi a avut câteva verticalizări prin care şi-a respectat stilul.

Mitriţă – A ajuns la 7 galbene în acest campionat, ultimele două încasându-le în acest meci. Incredibil pentru un jucător de profilul său şi pentru un căpitan, mai ales că niciunul dintre avertismente nu a fost primit pentru fault. Nu i-a ieşit nimic, nu a primit nici ce merita, asta însemnând un penalty în prima repriză şi un altul la faza în urma căreia fost eliminat. Primul galben a fost meritat, a simulat jenant. Va lipsi echipei.

Bărbuţ – Ar fi de acuzat că a fost eliminat uşor la faza din care oaspeţii au marcat. A avut însă o evoluţie bună, a alergat mult, iar pe final a fost determinant. A avut acea mare ocazie, dar a preferat să tragă cu stângul în loc să-i paseze lui Burlacu, după ce trecuse superb de Rus. I-a oferit assist-ul lui Burlacu peste trei minute, după ce l-a scos din joc pe Drăghici, în tuşă. Chiar dacă a fost criticat în media pentru discursul de la final, craiovenii îl apreciază, a demonstrat şi la declaraţii că a căpătat spiritul oltenesc.

Nuno Rocha – Îi enerva pe mulţi cu stilul său de joc şi la primul „descălecat”, acum exasperează pe toată lumea, nimeni nu înţelege ce joacă şi ce caută pe teren. Bezmetic rău de fiecare dată când a intrat.

Baicu – Avusese o evoluţie slabă şi la Liga a III-a, cu o săptămână înainte, când a intrat cu Sepsi a fost de nivelul lui Rocha, nu a adus nimic în plus, din contră, a fost o deziluzie. El şi Rocha, tusea şi junghiul. S-a văzut lipsa lui Koljic, Mihăilă şi Bancu, înlocuitorii lor fiind mult sub aşteptări.

Meza Colli – Este lent, joacă doar când are mingea, dar e adevărat şi că protejează bine şi are pasă. A fost omul care a preluat sarcinile lui Mitriţă, după eliminarea acestuia. Trebuie să vedem însă mult mai mult de la el, la cât a fost de lăudat când a fost adus.

Burlacu – A intrat cu gol şi la Turnu Măgurele şi acum, dar şi cu o atitudine bună. A primit pasa de la Mateiu şi a plecat pe contraatac, a rămas în picioare la alunecarea prin care oaspeţii voiau să taie acţiunea, altădată ar fi căzut şi s-ar fi văietat îndelung. Ar fi bine să-şi recapete forma şi încrederea, are potenţial, poate spera chiar la Euro 2019 dacă va continua astfel.