Tineretul National Liberal solicită Guvernului să abroge noile măsuri fiscale. Tinerii sunt primii afectaţi de acestea

0
396

În data de 11.11.2017 a avut loc, la Alba Iulia, prima şedinţă a BEx TNL, for din care face parte şi consilierul local, Doru Câplea – vicepreşedinte pe regiunea SV Oltenia.

În cadrul reuniunii, TNL a adoptat o primă rezoluţie politică, „ROMÂNIA ALTFEL, prin noi înşine”. Obiectivul centralal al rezolutiei este de a-i determina pe tineri să ni se alăture în efortul nostru de a facilita dezvoltarea României. În prima sută de ani de istorie, liberalii au fost cei care au unit, democratizat şi modernizat România. Istoria noastră ne onorează, dar ne şi obligă ca, pentru următoarea sută de ani, să facem din ţara noastră un stat dezvoltat unitar şi echilibrat, o democraţie constituţională modernă în care proprietatea privată, libera iniţiativă şi mediul de afaceri să fie principalii piloni ai prosperităţii.

Totodata, TNL a decis depunerea la Guvern a unui memorandum, semnat de membrii TNL, împotriva modificărilor aduse Codului Fiscal, în condiţiile în care deciziile aberante ale guvernului Mihai Tudose îi afectează pe tineri în mod direct.

Mai exact, Tineretul Naţional Liberal şi-a propus să atragă atenţia asupra efectelor măsurilor de modificare a Codului Fiscal asupra tinerilor. Prin memorandumul pe care îl vom depune la Guvern avertizăm că una din consecinţele imediate ale măsurilor adoptate va fi scăderea dramatică a salariilor celor care lucrează în IT, un domeniu cu mai bine de 60.000 de angajaţi, majoritatea dintre aceştia tineri. De anul viitor, toţi cei care lucrează în domeniul IT vor suporta o micşorare a salariului net cu aproximativ 7%, chiar dacă angajatorii le vor majora salariile brute după transferul contribuţiilor la nivelul costului total actual. O altă aberaţie marca PSD-ALDE este dispoziţia ca firmele cu cifra de afaceri de până la un milion de euro să plătească impozit de 1% pe cifra de afaceri, indiferent de profitabilitate. Concret, companiile vor fi nevoite să plătească impozit, chiar dacă au pierderi. Acest sistem de impozitare va determina companiile să-şi mute sediile în alte ţări şi va duce inevitabil şi la închiderea multora dintre afacerile tinerilor români. În plus, măsura loveşte dur şi în organizaţiile neguvernamentale deoarece dispare posibilitatea de finanţare a ONG-urilor din impozitul pe profit. Aproximativ 80% din firmele care puteau folosi facilitatea acordată de stat de a direcţiona o parte din impozitul pe profit către cauze sociale nu vor mai putea face sponsorizări deductibile către ONG-uri. TNL atrage atenţia şi asupra faptului că prin efectul acestor măsuri Guvernul intervine în raporturile juridice private privind munca, ceea ce este nepermis.

Cu privire la justiţie, Tineretul Naţional Liberal este categoric împotriva oricăror modificări, respinse si de catre sistemul judiciar, precum şi împotriva dezbaterii în procedură de urgenţă a proiectului de modificare a legilor Justiţiei. Urgenţa nu poate fi justificată atâta timp cât, deşi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, vorbeşte despre acest pachet legislativ de luni de zile, nu a avut curajul să îl înainteze ca proiect de lege al Guvernului.

SECRETARIAT PNL Dolj