ALDE vrea o competiţie corectă pe piaţă

0
334

În acest moment, ponderea companiilor străine în economia românească, în funcţie de mărimea cifrei de afaceri, e aproape la egalitate cu firmele româneşti.

În acelaşi timp contribuţia lor, provenită din impozitul pe profit, este de trei ori mai mică decât a companiilor româneşti. Este o situaţie care ne arată clar că firmele româneşti sunt dezavantajate în raport cu firmele străine.

ALDE, ca partid liberal care susţine competiţia liberă şi corectă pe piaţă, va face toate demersurile legale pentru a îndrepta acest lucru.

Firmele străine din România trebuie să înţeleagă că ţara noastră nu e un sat fără câini şi nu suntem atât de naivi încât să nu evaluăm corect realitatea şi să ne apărăm interesul propriu.

Apreciem rolul foarte important pe care îl joacă companiile internaţionale în economia noastră. Nu vrem un război cu aceşti actori economici. Vrem doar să le impunem prin lege un comportament corect.

Măsura privind combaterea practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale de către multinaţionale a ajuns să fie una contestată, pentru că ea doreşte să limiteze deductibilitatea dobânzilor realizate între firmele multinaţionale şi companiile-mamă din afara ţării, împiedicând transferul profitului din Romania către alte ţări. Această măsură va impune achitarea impozitului în Romania de către toate aceste firme.

ALDE consideră corectă această măsură şi în conformitate cu ultimele Directive UE în materie. E o măsură benefică mediului economic românesc şi cetăţenilor români. Sumele mai mari colectate se vor putea investi în construcţia de spitale, autostrăzi şi crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ