Teatrul „Colibri”, invitat la Festivalul de Comedie de la Caracal şi Festivalul „ImPuls” de la Bucureşti

0
334

Două spectacole ale Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova au fost invitate să participe, în perioada următoare, la unele dintre cele mai importante festivaluri de gen din ţară. Este vorba despre comedia muzicală pentru copii „Frumoasa din pădurea adormită”, care va fi prezentată în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului de Comedie de la Caracal (15-19 noiembrie), şi „Furtuna”, care se va juca la Bucureşti, la ediţia a XIII-a a Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie „ImPuls” (17-27 noiembrie).

Pe scena Teatrului Naţional Caracal, cu o comedie muzicală pentru copii

La invitaţia Centrului Cultural Municipal „Radu Şerban” Caracal, Teatrul „Colibri” va prezenta joi, 16 noiembrie, de la ora 11.00, pe scena Teatrului Naţional Caracal, în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului de Comedie, spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”. Comedie muzicală pentru copii, de Cristian Pepino, după Fraţii Grimm, scenografia Vlad Tănase, muzica Dan Bălan, „Frumoasa din pădurea adormită” ne propune o nouă versiune a poveştii – veselă, cu actori, păpuşi şi o muzică încântătoare. În distribuţie: Alla Cebotari, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Alis Ianoş, Adriana Ioncu, Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Cosmin Dolea, Daniel Mirea, Emanuel Popescu.

Alături de teatrul craiovean, la Festivalul de Comedie de la Caracal mai participă Teatrul „Anton Pann” din Rm. Vâlcea, Teatrul Municipal Caracal, Teatrul „Traian Grozăvescu” din Lugoj, Teatrul „Dan Alexandrescu” din Roman, Teatrul „Din Culise” din Reghin, Teatrul „Redoute” şi Teatrul „Albinuţele” din Braşov, Teatrul de Artă şi Teatrul Excelsior din Bucureşti.

„ImPuls”: „Furtuna”, între cele 32 de spectacole din 8 ţări

Pe 27 noiembrie, actori ai Teatrului „Colibri” se vor afla la Bucureşti, unde, la invitaţia Teatrului de Animaţie Ţăndărică, vor prezenta spectacolul „Furtuna”, o producţie inspirată de arta animaţiei, care aduce în scenă teatrul în teatru, pe un scenariu şi în regia lui Cristian Pepino, prin inedita întâlnire a actorului Marcel Iureş cu păpuşarii Oana Stancu, Geo Dinescu, Mugur Prisăcaru şi Marin Fagu (care este şi autorul muzicii). Decorurile sunt creaţia lui Remus Alexandru Gabor, iar costumele sunt concepute de Raluca Aioniţoaie, scenografi care, deşi nu sunt la prima lor colaborare cu teatrul, sunt în premieră implicaţi într-o montare pe scena teatrului de animaţie. Spectacolul „Furtuna” spune altfel povestea shakespeariană şi o face de data aceasta pentru publicul de toate vârstele, prin actori şi păpuşi, într-o notă de fantastic şi umor vorbind despre putere şi destin, răzbunare şi iertare, despre dominaţia binelui asupra răului.

„Furtuna” face parte dintre cele 32 de spectacole din 8 ţări (China, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia şi România) prezentate în cadrul ediţiei a XIII-a a Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie „ImPuls”. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Animaţie Ţăndărică, în parteneriat cu UNIMA România şi ASSITEJ România, în perioada 17-27 noiembrie. Programul este unul bogat, cu multe evenimente inedite, de la spectacole pentru copii şi pentru adulţi, ateliere de jocuri teatrale şi construcţie de marionete, conferinţe, lansări de carte, vizionare de filme la întâlniri între creatorii şi consumatorii de teatru.