Demolarea stadionului „Oblemenco” va începe pe 4 decembrie

0
401

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că luna viitoare vor începe demolările la stadionul „Ion Oblemenco”. Edilul municipiului a precizat că proiectul stadionului nu va fi împiedicat de nimic și că arena va fi reconstruită, conform înțelegerii, de CNI.

Demolarea stadionului „Ion Oblemenco” nu va avea loc nici în această lună, autoritățile locale dând un nou termen pentru degajarea terenului. Într-o conferință la sediul PSD, primarul Lia Olguța Vasilescu a spus că proiectul construcției nu poate fi împiedicat de nimic. „Există un singur risc să nu se mai facă: să nu mai existe guvernul PSD. Din cauza asta, eu vreau să îl avem demolat și ca toate procedurile să fie în grafic, dar oricum nu există acest risc pentru că Victor Ponta va fi votat de craioveni. Deci, practic nimic nu mai poate să împiedice această investiție”, a afirmat președintele PSD Craiova.

Demolarea a fost amânată la solicitarea clubului

Olguța Vasilescu a menționat că Primăria Craiova urmează să lanseze, în aceste zile, licitația privind lucrările de demolare a stadionului. Edilul a explicat că această intervenție a fost amânată de municipalitate deoarece oficialii clubului au cerut arena pentru încă o perioadă de timp. „Cei doi antrenori, împreună cu președintele clubului mi-au făcut o vizită la Primărie și m-au rugat ca stadionul să rămână exact în starea în care se află până pe data de 4 decembrie. De atunci, noi vom intra în forță cu demolarea stadionului”, a spus Olguța Vasilescu.

Turnicheții și scaunele, mutate pe „Extensiv”

Pe de altă parte, primarul Craiovei a recunoscut că municipalitatea a rămas mult în urmă cu demolarea, în condițiile în care constructorul CNI (Compania Națională de Investiții) se aștepta să îi fie predat amplasamentul încă din luna septembrie. „Părerea mea este că am întârziat oricum foarte mult față de cerințele CNI, care și-a dorit ca stadionul să fie demolat din luna septembrie”. Potrivit edilului, o parte din lucrările de demolare se va face de firma specializată care va câștiga licitația, iar o altă parte, de RAADPFL Craiova. «O parte din demolare se face cu RAADPFL, care ia turnicheții, scaunele și tot mobilierul, mutându-le pe stadionul „Extensiv”, lucruri care nu trebuiau scoase la licitație».

Primăria Craiova scoate la licitație demolarea

La începutul lunii octombrie, reprezentanții CNI au prezentat macheta rezultată în urma unui concurs de soluții și au anunțat că va fi lansată imediat și licitația pentru proiectare și execuție. Recent a fost adoptată și Hotărârea de Guvern nr. 900/2014, prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai Complexului Sportiv Craiova – Stadion de fotbal, care va fi realizat prin Compania Națională de Investiții. În acest act se precizează că investiția „se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație și de la bugetul local”. Valoarea investiției aprobate pentru Craiova se ridică la suma de 241.635.000 de lei, eșalonată pe doi ani.