Filarmonica „Oltenia” deschide „Stagiunea prieteniei”

0
44

Filarmonica Oltenia - Stagiunea prieteniei„Friendship Season” este genericul sub care se va desfăşura stagiunea muzicală 2016-2017 a Filarmonicii „Oltenia” – una pe tema prieteniei, atât între muzicieni, cât şi între public şi artişti.

Deschiderea oficială va avea loc mâine-seară, cu un concert susţinut, începând cu ora 19.00, de Orchestra Simfonică a instituţiei şi de solistul Daniel Podlovschi, un virtuoz al viorii. Dirijorul concertului de debut al „Friendship Season” este Nicolae Moldoveanu, din anul 1982 stabilit la Zurich, în Elveţia. Programul cuprinde Uvertura „Euryanthe”, J. 291 de Carl Maria von Weber; Concertul nr. 7 în Re major pentru vioară şi orchestră, K. 271i (cadenţe de George Enescu) de Wolfgang Amadeus Mozart, şi, în primă audiţie, Fantezia simfonică „Aus Italien” („Din Italia”), op. 16, de Richard Strauss.

În fiecare joi seara, în preziua concertelor, vor avea loc, sub titulatura „amiTEA”, întâlnirile publicului cu muzicienii invitaţi în „Friendship Season”. Cea de astă-seară începe la ora 18.00 şi este găzduită de Cafeneaua Trend Studio (lângă cinematograful „Modern”). «Vom descoperi cum conexiunile între talente dau viaţă unor proiecte unice, create prin muzică şi pentru muzică. Și cum dorim să împărtăşim lucrurile frumoase cu prietenii, „Friendship Season” este o mărturie că prietenia, ca şi muzica clasică, nu se demodează niciodată. „Se poartă”, prin urmare, în această stagiune, a prieteniei, să ascultăm muzica simfonică împreună cu prietenii şi, mai mult decât atât, să ne (re)împrietenim cu muzica, să aducem prieteni sau să legăm noi prietenii la Filarmonică», precizează reprezentanţii instituţiei craiovene într-un comunicat de presă.

„Friendship Season” se va desfăşura timp de opt luni, între 14 octombrie 2016 şi 16 iunie 2017, şi va oferi publicului peste 30 de concerte, în cadrul cărora vor evolua atât interpreţi stabiliţi de multă vreme în străinătate, cât şi tineri aflaţi temporar la studii sau cursuri de perfecţionare, cu aport la viaţa muzicală craioveană. „Fiecare artist va veni însoţit de un prieten muzician, concertele având un plus de încărcătură emoţională, datorită legăturii speciale, de dincolo de scenă, dintre protagonişti”, mai spun reprezentanţii Filarmonicii „Oltenia”.