Compania chineză CEEG intenţionează să investească 76 milioane de euro în Segarcea

1
205

Protocolul semnat de Consiliul Judeţean Dolj cu Provincia Guangdong, din China, dă tot mai multe roade în ultimul timp.  Nu mai departe de vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei CEEG (China Electric Equipment Group), unul dintre liderii din domeniul energiei pe piaţa mondială, care intenţionează să implementeze un proiect fotovoltaic în valoare de 76 milioane de euro în oraşul Segarcea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a salutat vizita reprezentanţilor companiei CEEG amintind, în acest context, de bunele relaţii dezvoltate de-a lungul timpului între China şi România. Totodată, Ion Prioteasa a vorbit şi de protocolul de colaborare între judeţul Dolj şi Provincia Guangdong din China, semnat la sfârşitul anului trecut:„Nu am uitat niciodată că în aceşti ultimi 50 ani poporul român şi poporul chinez au fost foarte aproape. Nu uităm nici că unul dintre preşedinţii Chinei a vorbit limba română, pentru că a terminat facultatea în România. Consiliul Judeţean Dolj a semnat un protocol cu Provincia Guangdong şi de atunci am întărit foarte mult relaţiile cu partenerii noştri din această provincie de care ne simţim foarte apropiaţi. Pot să vă spun că, de curând, ca un semn al bunelor noastre relaţii, o profesoară din China se află la Craiova pentru a preda aici limba şi civilizaţia chineză. De asemenea, Universitatea din Craiova s-a înfrăţit cu o universitate din Guangdong. (…) Doljul este cel mai însorit judeţ din România, bucurându-se de soare timp de 210 zile pe an. Este un judeţ care în acest moment începe o dezvoltare masivă şi de aceea suntem foarte interesaţi de posibilitatea ca dumneavoastră să investiţi aici. De asemenea, trebuie să ştiţi că suntem între primele judeţe din ţară la atragerea fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană”.

Chinezii ar construi o fabrică de echipamente electrice în Dolj

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii companiei chineze i-au transmis preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, că studiază posibilitatea de a construi o fabrică pentru producţia de echipamente electrice, unde ar urma să fie angajaţi între 3.000 – 4.000 de persoane. Potrivit vicepreşedintelui CEEG, Da Jianping, investiţia s-ar cifra în jurul a 100 de milioane de dolari. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, s-a arătat interesat de posibilitatea dezvoltării unei investiţii a CEEG într-o fabrică de echipamente electrice în Dolj, arătându-şi, totodată, disponibilitatea de a identifica un teren pe care s-ar putea construi fabrica.

”Consiliul Judeţean Dolj este deschis către orice investitor care creează locuri de muncă”

În perioada următoare, reprezentanţii companiei CEEG urmează să transmită Consiliului Judeţean Dolj detaliile şi datele tehnice privind suprafaţa de teren şi utilităţile care ar fi necesare pentru construcţia fabricii de echipamente electrice.

„Mă bucură şi salut acest interes pe care compania CEEG îl are pentru o investiţie aşa de importantă. Aşa cum o spun de fiecare dată când mă întâlnesc fie cu delegaţii oficiale, fie cu reprezentanţi ai unor companii mari, Consiliul Judeţean Dolj este deschis către orice investitor care creează locuri de muncă aici. Noi vom încerca să identificăm un teren pe care v-aţi putea dezvolta o astfel de investiţie, la preţurile cele mai mici. În scurt timp vă vom propune câteva variante. Suntem foarte corecţi în relaţiile dintre noi. În momentul în care am semnat un contract suntem o echipă până la finalizarea proiectului. Acesta este mesajul pe care noi vrem să vi-l transmitem. Vă dorim mult succes şi chiar ne dorim să duceţi la bun sfârşit ceea ce doriţi să faceţi în judeţul Dolj. Vom urmări îndeaproape şi ceea ce veţi face la Segarcea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. La întâlnirea cu delegaţia companiei CEEG din China alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, au mai fost prezenţi vicepreşedintele Cristinel Iovan, directorul Direcţiei de Afaceri Europene, Ileana Măjină, şi arhitectul-şef al judeţului Dolj, Radu Pappa.

1 COMENTARIU

  1. Sunt consilier local,în cadrul C.L.Segarcea și habar nu am de ceea ce se discută în C.J., despre Segarcea.Vi se pare normal?

Comments are closed.