Cercetați pentru trafic de droguri

0
330

Pe 10 august a.c., polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de risc în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în luna august 2022, una dintre cele două persoane s-ar fi aprovizionat cu cannabis, drogurile fiind apoi  comercializate unor  consumatori din județul Dolj. A fost prinsă în flagrant delict, după ce ar fi vândut aproximativ 150 de grame de cannabis pentru 6.700 de lei.

Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane bănuite, iar ieri acestea au fost prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă a uneia și măsura arestului la domiciliu pentru cea de-a doua, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.