Încă nouă străzi din Craiova vor fi modernizate

2
779
Primăria Craiova a scos la licitație modernizarea a încă nouă străzi. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la suma de 5,64 milioane de lei, bani care vin de la bugetul local.
Licitația urmează să fie adjudecată pe data de 29 august, când ar trebui să desemnat câștigătorul care va moderniza toate cele nouă străzi. Potrivit datelor postate în sistemul electronic de licitații, este vorba de străzi care se află în diferite zone ale orașului: strada „Parângului” – 568.093 de lei, strada „Lăcrămioarei” – 782.552 de lei, Aleea III „Bariera Vâlcii” – 320.029 de lei, strada ”Drumul Corneșului” – 1,23 milioane de lei, strada „Ramuri” – 694.949 de lei, strada „Migdalului” – 564.809 de lei, strada „Zăvoiului” – 511.464 de lei, Aleea II „Cantonului” – 410.581 de lei și strada „Vânători” – 560.507 de lei.
Proiectarea și execuția, la pachet
Cele nouă străzi sunt împărțite în tot atâtea loturi și se contractează servicii de proiectare, asistența tehnică și execuție lucrări. „Achiziţia este necesară pentru reabilitarea și modernizarea străzilor și aleilor din municipiul Craiova. De-a lungul duratei de viață, sub acțiunea traficului și în special al factorilor climatici (temperatură, apă pluvială) au apărut o serie de defecțiuni și disfuncționalități atât la partea carosabilă a străzilor, cât și în zona unor rețele edilitare. Dată fiind starea actuală a carosabilului și a trotuarelor, modernizarea străzilor din municipiul Craiova este necesară și oportună”, se arată în datele postate pe SEAP.
Traficul se desfășoară în condiții foarte dificile
În cele nouă străzi se găsesc și artere noi, care au fost construite de la zero, odată cu dezvoltarea continuă a municipiului, precum și prelungirea unora deja existente. „Construcția rapidă a locuințelor de cartier a condus la realizarea de străzi cu pavaje din bolovani de râu, din pietriş sau numai din pământ, fără a putea realiza o structură rutieră modernă. Din această cauză, traficul se desfășoară în condiții foarte dificile şi cu viteza mult diminuată”, precizează autoritățile locale în motivația licitației. De asemenea, pe străzile vechi, pavate cu bolovani de râu, a fost introdusă apa curentă și canalizarea menajeră, dar refacerea acestora nu a fost făcută la parametrii iniţiali.
Prețul cel mai scăzut, criteriu de adjudecare
Contractul va fi atribuit ofertantului a cărui propunere financiară are prețul cel mai scăzut. Ofertanților li se cere, ca și condiție de participare, să fie executat în ultimii 5 ani, în cadrul a trei contracte, lucrări similare duse la bun sfârșit. Lucrările trebuie să fie recepționate și însoțite de procesele-verbale la terminarea lucrărilor care „vor fi în conformitate cu prevederile legale și tehnice”. În cazul în care oferta este depusă de un grup de operatori economici, oferta trebuie să cuprindă un acord de asociere. În ceea ce-i privește pe subcontractanții pe care îi va angaja, Primăria Craiova își rezervă dreptul de a solicita ofertantului să transmită informații și documente relevante referitoare la capacitatea tehnică și profesională a acestora. 

2 COMENTARII

  1. Drumul Ungurenilor este strada care are nevoie de Canalizare și asfalt! Cand se va face domnule Primar Genoiu???

Comments are closed.