Olguţa Vasilescu, astăzi, la Craiova: Legea pensiilor va intra din septembrie în dezbatere parlamentară

2
202

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a prezentat, în urmă cu câteva minute, la Centrul Multifuncţional din Craiova,  proiectul legii pensiilor, lansat în dezbatere publică.  La eveniment participă pensionari, parlamentari de Dolj și reprezentanți ai administrației județene și locale.

“De exemplu faptul că au cotizat foarte mulți pe acordul global, adică au avut al 13-lea salariu pe care li s-a reținut contribuția sau au lucrat pe acord, ore suplimentare, li s-au reținut contribuții dar nu s-au regăsit în calculul pensiei, ceea ce nu se va mai întâmpla. Am simplificat și procedura pentru pensionari care trebuiau să se ducă să-și caute acte în arhive care poate au ars. O să fie un procent mediu care se va acorda în funcție de fiecare categorie în parte – dacă este vorba de mineri, de siderurgiști – calculat un procent mediu și, dacă ești nemulțumit de acel procent trebuie să vii cu adeverințele. Dar sigur, nimeni nu pierde. Armata, și facultatea, și masteratul, și doctoratul până la 3 ani se vor lua în considerare la calcularea vechimei în muncă”, a subliniat Lia Olguţa Vasilescu.

Pensionarii doljeni au venit şi ei, după prezentarea făcută de ministrul Muncii, cu o serie de întrebări legate de această lege. Întrebările au vuzat perioada de aplicabilitate,  pensia minimă, aspecte privind recalcularea, simulări privind anumite pensii, modul în care sunt luate în calcul studiile, etc.

2 COMENTARII

Comments are closed.