PRM Dolj îl susţine pe Vadim Tudor la preşedinţia partidului

0
110

Conducerea Organizaţiei Judeţene a Partidului România Mare Dolj s-a întrunit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, pentru a-şi exprima susţinerea necondiţionată faţă de preşedintele Corneliu Vadim Tudor, pe care îl identifică cu imaginea partidului. Pe 29 iulie, Congresul extraordinar al PRM, convocat la Alba Iulia, la care au participat în jur de 700 de delegaţi, a decis excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor şi alegerea lui Gheorghe Funar în funcţia de preşedinte. Vadim Tudor a calificat acest congres ca fiind ilegal, “bazat pe acte false”, şi a susţinut că nu poate fi exclus din partid pentru că PRM e brand înscris la OSIM pe numele său.  

          Decizia de excludere a lui Vadim Tudor este controversată şi în opinia preşedintelui PRM Dolj, Ion Dăbuleanu care spune că 36 de delegaţii judeţene din 44 cât au fost în total, la acest Congres, l-au susţinut pe europarlamentarul Vadim Tudor şi doar 8 delegaţii, din zona de Nord a ţării au decis schimbarea. „Din Dolj am mers vreo 32 de membrii şi l-am susţinut cu tărie pe cel care este de fapt preşedintele partidului, adică, pe domnul Corneliu Vadim Tudor. PRM este un brand al dânsului”, a spus Ion Dăbuleanu, preşedintele PRM Dolj. De fapt toată Oltenia este cu Vadim Tudor, mai puţin judeţul Vâlcea. „Ne-au sunat şi pe noi şi ne-au întrebat dacă nu vrem să mergem cu Funar dar noi i-am refuzat pe colegii de la Vâlcea şi le-am spus că noi nu îl trădăm pe domnul Vadim Tudor….”, a subliniat Ion Dăbuleanu.

3500 cu carnet, restul sunt simpatizanţi…

      Organizaţia de Dolj a PRM numără în prezent peste 3500 de membrii cotizanţi, dar mai sunt alte câteva mii de simpatizanţi. Partidul are filiale peste tot, în aproape toate localităţile din judeţ. Aşa susţine liderul organizaţiei. La aceşti membrii devotaţi partidului, D-tru Stoian, secretarul general al PRM Dolj, prezent de asemenea la conferinţa de presă, îi mai adaugă şi pe cei plecaţi prin PSD şi PNL. „Tot de la noi sunt, au plecat din PRM, cu toţii, suntem de fapt foarte mulţi. Cu carnet mai suntem vreo 3500, dar avem mulţi simpatizanţi, vreo 7.300. Să nu mai vorbim de cei care au plecat din PRM, la alte partide şi sunt acum primari, preşedinţi de consilii judeţene, deputaţi, etc. Una peste alta suntem mulţi. Pe scaunele ăstea unde stăm noi acum, au stat oameni importanţi, acum au plecat din PRM, dar ce ei nu sunt tot peremişti ?!…tot peremişti sunt, au plecat să le fie şi lor mai bine, dar noi suntem împreună,  ne ajutăm, ne susţinem reciproc…”, a spus D-tru Stoian.

Vadim cu patru avocaţi, Funar cu niciunul

         Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a contestat în instanţă, decizia de la Congres şi a avut prima înfăţişare, săptămâna trecută, la Tribunalul Bucureşti. „Să vedeţi diferenţa. Preşedintele nostru a venit însoţit de patru avocaţi, printre care şi doamna Paula Iacob, şi a depus o cerere în intervenţie în acest proces. Din partea celeilalte grupări, adică a d-lui Funar, nu a venit niciun avocat şi atunci instanţa a amânat dezbaterile pentru 3 septembrie, motivul fiind că PRM, reprezentat de prim-vicepreşedintele Ioan Bâldea, nu a avut avocat. Vă daţi seama că procesele ăstea se întind pe mulţi ani…dar până atunci, tot domnul Vadim va fi preşedintele nostru, a PRM. Până la emiterea hotărârii, preşedintele este reprezentat de domnul Vadim Tudor. Noi nu vrem să mai continuăm cu dezbinarea, cel mai bine ar fi dacă PRM ar merge înainte, rolul nostru nu este ăsta…noi suntem cu România Mare, noi aici trebuie să luptăm”, a mai spus liderul peremiştilot doljeni.


Conducerea PRM Dolj duce în acest moment tratative pentru racolarea în partid a două personalităţi marcante. „Este vorba de un membru PSD şi de un membru PNL. Potenţi financiar dar şi intelectual. Nu divulgăm încă numele celor doi, pentru că trebuie să recunoaştem că cei doi au pus o condiţie şi anume că venirea lor în partid este legată de decizia justiţiei, în sensul că vor veni doar dacă rămâne domnul Vadim la cârma partidului”, a mai spus Ion Dăbuleanu, preşedintele PRM Dolj.

LAURA MOŢÎRLICHE şi MARGA BULUGEAN