Papură a prefaţat meciul cu Clinceni: “Presiunea e pe noi”

0
393

Antrenorul Universităţii Craiova, Cornel Papură, a prefaţat meciul de debut în campionat, cu Academica Clinceni, programat duminică, de la ora 18, pe „Ion Oblemenco”. Papură spune că presiunea este la acest joc pe jucătorii săi şi speră ca aceştia să fie concentraţi în faţa unei echipe nou-promovate, plină de entuziasm.

„Sunt convins ca ne aşteaptă un meci dificil, este vorba de debutul în campionat, cu o echipă nou-promovată, care are entuziasm, care nu are ce pierde, iar presiunea este pe noi, trebuie să ne concentrăm la maxim pentru a câştiga acest meci. Sper să fim mai inspiraţi la finalizare când avem ocazii. Cel mai important meci pentru noi este primul, cu Clinceni. Nu e un lucru rău că jucăm din 3 în 3 zile, asta ne-am dorit, să ne calificăm în cupele europene şi să jucăm mai des, dar important este să avem jucătorii valizi şi să ne recuperăm repede. Nu mă gândesc la câte puncte vom face în nu ştiu câte etape. Dacă meciul următor e uşor pe hârtie, nu va fi uşor pe teren, vă spun din proprie experienţă. Dacă intri relaxat pe teren e foarte greu să baţi şi echipe de liga a treia, aşa că sper ca jucătorii care intră pe teren să fie foarte concentraţi. În ultimele meciuri în care am jucat am dat câte 3 goluri, cu Legia, amical, şi la Sabail, dar am şi primit 5 în aceste jocuri. Problema este alegerea jucătorilor under 21, sunt nevoit să folosesc altă echipă faţă de meciul câştigat în Azerbaidjan. Şi două dintre variantele under 21, poate cele de bază, Mihăilă şi Baicu, nu pot  evolua. Mihăilă ar fi jucat şi dacă nu era jucător under” a spus antrenorul Craiovei.

Papură speră ca publicul să treacă peste adversitatea faţă de el şi să-şi încurajeze echipa în număr mare: „Nu ştiu dacă va veni multă lume, este şi perioada concediilor. Important este să practicăm un joc ofensiv şi rezultatele să fie pozitive, asta face publicul să vină la stadion, la Craiova când eşti agresiv şi presezi adversarul eşti aplaudat. Cel mai important este ca suporterii să fie alături de echipă, indiferent dacă le convine sau nu antrenorul sau un anumit jucător”

Papură  are concurenţă serioasă în banda stângă, unde fundaşi sunt Bancu şi Vătăjelu. Al doilea a fost avansat extremă, dar asta pentru că a lipsit Mihăilă principala variantă de jucător „under” a Craiovei. „Avem titularul echipei naţionale ca fundaş stânga şi va juca Bancu fundaş stânga. Mihăilă ar fi jucat şi dacă nu era jucător under. Nu ştiu ce voi face, poate vor juca ambii, şi Vătăjelu şi Bancu, iar jucătorul under va evolua în altă parte, să vedem ce voi face” a spus Papură.

Cicâldău nu este în lot pentru meciul cu Clinceni, ca de altfel şi Gardoş, Mihăilă, Baicu şi Briceag. „Cicâldău are nevoie de pauză, a început pregătirea separat pentru a realua campionatul, trebuie să revină la parametri mai buni. Nu este în lot pentru acest meci, nu a făcut niciun antrenament cu echipa, aceeaşi situaţie este şi cu Gardoş, care are doar 2 antrenamente cu noi” a explicat tehnicianul oltean.

Cornel Papură mai aşteaptă transferuri: „Noi sperăm să aducem jucători titulari, nu de dragul de a transfera, sperăm să fim inspiraţi să găsim jucătorii care ne trebuie. Astăzi am văzut trei meciuri azi, dar să vedem dacă vom reuşi să-i aducem pe cei care îi dorim”.

Papură s-a referit şi la portarul Pigliacelli, care a început sezonul cu o greşeală, în meciul de la Baku: „La portar orice greşeală se vede, dar Mirko este un jucător important, puternic mental şi un caracter frumos. Chiar dacă a greşit, avem un spirit de echipă şi nu îl punem la zid pe cel care ratează sau care ia un gol, drept dovadă am dat mai multe goluri şi am reparat greşeala, am trecut peste erori. Am revăzut meciul de la Baku şi încercăm să nu repetăm greşelile. Pe faze fixe e o problemă de concentrare, întreruperile provoacă aceste momente de lipsă de focus”.

Antrenorul oltean şi-a ales favoriţii pentru executarea penalty-urilor, faze-problemă pentru Craiova în campionatul trecut: „Pentru mine atacanţii sunt primii pe listă la lovituri de pedeapsă, ei sunt mereu în faţa porţii, plus că vor căpăta şi moral dacă marchează de la 11 metri. Şi la aceste faze e vorba de mental, la antrenamente poţi înscrie cât mai multe goluri, în meci e altceva”.

Bărbuţ: „Suntem un grup unit, iar asta poate face diferenţa”

Atacantul Cristi Bărbuţ a prefaţat şi el meciul cu Academica Clinceni: „Trebuie să intrăm montaţi pe teren, să ne facem jocul şi să luăm cele 3 puncte. Când câştigi primul meci din sezon ai moral bun, dar trebuie să ne păstrăm concentrarea. Este important şi să avem susţinere numeroasă din tribune. Sper să nu mai păţim ca anul trecut, când am avut program uşor şi nu am câştigat primele 3 meciuri acasă. Concurenţa cu Ioniţă este benefică, fiecare post e bine acoperit la Craiova, asta ne motivează şi antrenament şi la jocuri. Suntem uniţi şi pe teren şi în afară şi asta poate face diferenţa. Sper să obţinem un trofeu anul acesta”