Prim-ministrul Tudose: Avem în buget cei 2% din PIB pentru Apărare, pe care ne-am angajat să-i cheltuim

0
156

armata_romana_99815300Premierul Mihai Tudose a avut, ieri, o întâlnire de lucru cu ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, discuţiile vizând aspectele legate de înzestrarea Armatei Române.

“Premierul Tudose şi miniştrii Apărării Naţionale şi Economiei au analizat necesarul de înzestrare a Armatei, în raport cu capacitatea actuală şi viitoare a industriei româneşti de apărare. De asemenea, la întâlnire a participat şi şeful Statului Major General al Armatei pentru o mai bună coordonare a necesarului şi priorităţilor de înzestrare”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Conform comunicatului, Tudose a subliniat în timpul întâlnirii că există bani alocaţi pentru Apărare. “Avem în bugetul pentru 2017 cei 2% din PIB pentru Apărare, pe care ne-am angajat să-i cheltuim în scopul înzestrării Armatei Române. Ne respectăm acest angajament, atât în raport cu partenerii NATO, cât şi cu aşteptările şi nevoile militarilor noştri”, a subliniat premierul Tudose.