Mihai Tudose: Avem promisiuni de ridicare a MCV până în 2019

0
168
Premierul Mihai Tudose raspunde intrebarilor adresate de jurnalisiti, luni 10 Iulie 2017, dupa sedinta saptamanala privind activitatea guvernului, ce a avut loc la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat, după discuţiile pe care le-a avut cu liderii europeni, că are promisiuni pentru ridicarea MCV până în 2019 dacă România îşi va urmări parcursul şi a dat asigurări că „nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul Guvernului”. „Avem promisiuni că până la preluarea preşedinţiei din 2019 lucrurile (MCV – n.r.) se vor închide dacă, evident, noi ne vom urmări în continuare parcursul care este apreciat. Şi în acest sens, am stabilit cu domnul Juncker şi cu prim-vicepreşedintele Timmermans o modalitate de lucru de a comunica în timp real despre stadiul evoluţiei lucrurilor”, a afirmat premierul Mihai Tudose.

El a mai spus că România fi evaluată de două ori în acest an. „Acel raport verbal (MCV – n.r.) în luna aceasta, iar în noiembrie raportul scris. (…) Verbal, adică o primă declaraţie despre stadiul îndeplinirii obligaţiilor din MCV”, a adus clarificări premierul.

Tudose a precizat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge la Bruxelles pentru a prezenta „ce se întâmplă acum” şi a dat asigurări că „nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul Guvernului”. „Domnul ministru al Justiţiei va veni la Bruxelles să explice ce se întâmplă acum. Ceea ce se doreşte de la România, practic este acest tip de comunicare publică, de comunicare în general cu Comisia şi ca tot ceea ce facem să se bazeze pe o îndelungă şi profundă consultare cu toţi factorii implicaţi de la societate civilă la organismele de control intern ale justiţiei. În niciun caz nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul Guvernului, ci vor urma un traseu predictibil, cu Parlament şi cu consultare generală”, a mai spus Mihai Tudose.