Premierul Cioloş, vizită de lucru în Vietnam

0
338

ciolosPrim-Ministrul Dacian Cioloş efectuează o vizită oficială în R. S. Vietnam, în perioada 11-14 iulie 2016, la invitaţia Prim-Ministrului vietnamez, Nguyễn Xuân Phúc. Această deplasare se subsumează strategiei guvernului român de consolidare a cooperării pe baze pragmatice cu statele de pe alte continente, în particular din Asia.

Vizita oficială la Hanoi reprezintă prima întâlnire la nivel de Prim-ministru între cele doua ţări după 21 de ani. Acest fapt reprezintă o confirmare a politicii guvernului român de relansare a cooperării cu R.S. Vietnam – un partener tradiţional al României în Asia.

Obiectivele principale ale vizitei sunt, pe de o parte, reluarea contactelor la nivel politic cu statele asiatice, R.S. Vietnam fiind un partener important al României în Asia de Sud-Est şi, pe de altă parte, recuperarea pieţelor tradiţionale pentru exportatorii români, alături de încurajarea investiţiilor în ţara noastră.

Programul vizitei de la Hanoi include convorbiri cu omologul vietnamez şi întrevederi cu preşedintele vietnamez Tran Dai Quang, secretarul general Nguyen Phu Trong şi cu preşedinta Adunării Naţionale, Nguyen Thi Kim Ngan.

Șeful guvernului român va deschide un Forum de afaceri româno-vietnamez, organizat în colaborare cu Camerele de comerţ şi industrie din cele două ţări. Contactele directe între oamenii de afaceri vor permite identificarea unor proiecte de interes comun şi eventuale colaborări pe alte pieţe, fie europene, fie asiatice.