Procesul lui Florin Iulian Siclitaru a ajuns la final

0
99

Procesul în care craioveanul Florin Iulian Siclitaru este judecat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare după ce, în ultima zi a lunii martie, a accidentat mortal doi tineri, pe „Calea Bucureşti” din Craiova şi a fugit, a ajuns la final. Timp de mai multe ore, ieri, judecătorii au audiat martori, au ascultat pledoariile avocaţilor, dar şi solicitarea procurorilor de aplicare a pedepselor maxime pentru ambele infracţiuni comise de inculpat, iar la final au anunţat că vor pronunţa sentinţa miercuri, 17 iulie a.c. De cealaltă parte, Siclitaru a cerut încă de la primul termen să fie judecat cu aplicarea prevederilor art. 320 Cod de procedură penală vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă.

Dosarul în care Florin Iulian Siclitaru, de 24 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare a fost înregistrat la Judecătoria Craiova pe 24 mai a.c., primul termen de judecată fiind stabilit pentru 14 iunie. Atunci s-a menţinut arestarea preventivă a lui Siclitaru, aflat în spatele gratiilor de pe 1 aprilie a.c., şi s-a stabilit un nou termen pentru ieri.

În sala de judecată au fost atât părinţii tinerilor pe care i-a ucis, Andrei Dragomir şi Cosmin Băbălău, alte rude, dar şi cunoscuţi ai acestora, curioşi să afle decizia instanţei. Florin Iulian Siclitaru a recunoscut, deja, în faţa instanţei, comiterea faptelor şi a cerut să fie judecat cu aplicarea prevederilor art. 320 ind. 1 Cod de procedură penală, vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. După ce au audiat martorii propuşi de părţile civile şi pe avocatul lui Siclitaru, judecătorul a dat cuvântul procurorului de şedinţă, care a cerut pedepse maxime la ambele infracţiuni reţinute în sarcina inculpatului. La final, a anunţat că hotărârea rămâne în pronunţare, urmând să fie anunţată săptămâna viitoare, miercuri, 17 iulie.

Reamintim că, în rechizitoriul întocmit de procurori pe baza probelor administrate, a expertizelor tehnice şi a audierilor, s-a reţinut următoarea stare de fapt: «În noaptea de 30 spre 31 martie 2013, în jurul orei 4.50, în timp ce inculpatul se deplasa, la volanul autoturismului Mercedes Benz pe „Calea Bucureşti” din municipiu, direcţia dinspre centru către Aeroport, în zona clubului Krypton, a accidentat mortal doi tineri, de 19, respectiv 20 de ani, apoi a părăsit locul faptei. În urma expertizei tehnice s-a stabilit că inculpatul circula cu viteză excesivă, mai exact, avea o viteză de deplasare de 125 km/h şi nu a acordat prioritate de trecere victimelor angajate regulamentar în traversarea străzii», după cum ne-a explicat procuror Nicolae Uncheşelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În plus, dacă nu s-a depistat alcool în sângele lui Siclitaru, testul preliminar efectuat de specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti, unde au fost trimise probele, pentru depistarea substanţelor cu efecte psihoactive a ieşit pozitiv la THC. Tetrahidrocanabinolul (THC) este derivat benzo-piranic, substanţa activă principală din canabis, întâlnit şi în haşiş şi marihuana, catalogate drept droguri de risc, interzise la deţinere.