Autorităţile semnează pentru construirea unui centru social în satul Plosca

0
245

Primăria Bistreţ şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia semnează, astăzi, un contract de peste 2,5 milioane de lei, pentru înfiinţarea unui Centru Social în satul Plosca.

Primăria Bistreţ

O clădire veche, din satul Plosca, localitatea Bistreţ, va fi reabilitată şi extinsă, fiind create în acest fel spaţii de găzduire, îngrijire şi asistenţă pentru 12 persoane vârstnice, aflate în imposibilitatea materială de a se îngriji. Investiţia va fi realizată prin proiectul cu titlul „Modernizare şi extindere clădire pentru înfiinţare Centru Social în sat Plosca, comuna Bistreţ, judeţul Dolj”, şi va fi implementat de UAT Bistreţ în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj. Contractul, cu o valoare totală de 2.669.626,96 lei, din care 1.547.175,00 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului) – finanţare nerambursabilă, este semnat chiar astăzi de Marilena Bogheanu, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi primarul comunei Bistreţ, Cristiana Antonie.

În prezent, clădirea are o suprafaţă construită de 466 mp şi este compusă din 13 încăperi, un hol şi trei terase. “Prin implementarea proiectului se urmăreşte modernizarea construcţiei existente, dar şi extinderea acesteia, dotarea cu utilităţi – puţ forat, staţie de tratare, staţie de pompare, rezervor pentru înmagazinarea apei, staţie de epurare –, amenajarea curţii, asigurarea iluminatului, împrejmuirea suprafeţei şi, bineînţeles dotarea cu echipamente corespunzătoare”, spune Marilena Bogheanu.

Potrivit acesteia, până în prezent, în cadrul Programului Operaţional Regional, în regiunea S-V Oltenia s-au semnat 361 de contracte, prin care se solicită 525 de milioane de euro, reprezentând peste 92,5% din suma alocată. Dintre acestea, pe domeniul major de intervenţie 3.2. „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale” au fost semnate 26 de contracte, prin care se solicită 12,82 milioane de euro.