Război în Ucraina: Lupte cumplite la Severodoneţk

0
395

Apărătorii ucraineni blocaţi în interiorul uzinei Azot din Severodoneţk ar fi cerut ruşilor să fie lăsaţi să-şi părăsească poziţiile şi să se retragă în localitatea Lisiciansk împreună cu ostaticii civili. Informaţia a fost prezentată de o sursă militară rusă. În uzina chimică se află, la adăpost, în jur de civili şi aproximativ 3 – 400 de militari. Rusia se opune cererii luptătorilor ucraineni, deşi susţine că negociază încetarea rezistenţei.

Apărătorii ucraineni baricadaţi în interiorul uzinei Azot din Severodoneţk cer să fie lăsaţi să se retragă împreună cu civilii care se află alături de ei. O sursă din armata rusă a declarat pentru agenţia de presă RIA Novosti că aceasta a fost cerinţa reprezentanţilor formaţiunilor armate ucrainene la negocierile pentru încetarea rezistenţei.

Aceştia au cerut să fie lăsaţi să treacă, împreună cu toţi civilii care se află alături de ei, spre localitatea Lisiciansk. Cererea nu este agreată, însă, de armata rusă care ar dori o predare necondiţionată. În uzina Azot din Severodoneţk se află în jur e 300 – 400 de militari ucraineni şi aproximativ o mie de civili, prinşi aici de război.

„Au intrat în negocieri cu noi, condiţia lor este să fie eliberaţi şi lăsaţi să treacă în vecinul oraş Lisiciansk, împreună cu ostaticii civili. Desigur, acest lucru nu ne convine”, a precizat sursa citată de agenţia de presă rusă.

Conform acesteia, negocierile vor continua. Aceasta deoarece în adăposturile din interiorul uzinei chimice din Severodoneţk se află numeroşi civili, „inclusiv muncitori ai uzinei, membri ai familiilor lor şi rezidenţi ai cartierelor învecinate”. Ambasadorul Republicii Populare Lugansk în Federaţia Rusă, Rodion Miroşnik, a informat, anterior, că, la uzina „Azot”, sunt blocaţi „300-400 de militari”. Potrivit ambasadorului, forţele militare ruse poartă negocieri cu aceştia în vederea încetării rezistenţei şi evacuarea în siguranţă a ostaticilor.