In bocca al lupo, Devis Mangia!

0
260

Antrenorul italian în vârstă de 43 de ani a fost prezentat ieri la Universitatea Craiova

mangiaÎnaintea reunirii lotului Universităţii Craiova, noul antrenor, italianul Devis Mangia, a fost prezentat oficial. Mai degrabă încurcat de translator, o femeie invitată să înlesnească dialogul cu presa, tehnicianul n-a oferit prea multe amănunte despre schimbările care vor avea loc la echipă. A răspuns diplomatic, n-a avansat obiective măreţe, deşi a menţionat că-şi propune să lupte pentru grupele Europa League, şi nu a amintit niciun nume de jucător care va pleca sau va veni. Pretinde că ştie multe despre echipă, dar încă nu şi-a ales antrenorul secund italian. A recunoscut că negocierile pentru preluarea Ştiinţei au început în urmă cu câteva luni, Mangia fiind prezent la meciurile cu Gaz Metan, în urma căruia alb-albaştrii au acces în play-off, dar şi la cel din sferturile Cupei României, cu Dinamo. Practic, Mangia era pregătit să preia Universitatea în cazul în care Mulţescu ar fi ratat intrarea în play-off sau accederea în semifinalele Cupei. „Cunosc deja lotul, am văzut echipa în meciurile din play-off. Îmi place proiectul, sunt mulţi oameni tineri în club, îmi place şi oraşul, m-am acomodat deja. Mă gândesc să rămân la Craiova pentru câţiva ani, dar nu depinde numai de mine, ci de rezultate. Sunt sigur că nu sunt probleme financiare la club” a spus Mangia, adăugând că ştie deja şi rivalele Craiovei: „Vedeţi că nu m-am îmbrăcat în roşu, aşa că ştiu pe cine trebuie să învingem”.

Îşi doreşte intrarea în grupele Europa League

Despre obiectivul pentru stagiunea următoare, italianul a spus: „Ne dorim clasarea pe o poziţie superioară celei din sezonul trecut şi vom lupta pentru Cupa României şi pentru accederea în grupele Europa League”. Mangia vrea să experimenteze liga română fără recomandări, chiar dacă are mulţi compatrioţi care au antrenat aici: „N-am discutat cu alţi antrenori italieni care au lucrat în România, deoarece vreau să îmi fac propria părere despre fotbalul de aici şi despre Universitatea Craiova”.

Craiova nu a transferat până acum niciun jucător, dar italianul este sigur că vor veni fotbalişti de calitate în perioada următoare: „Lucrăm la transferuri şi în mod sigur vor fi jucători noi. Ştiu ce ne trebuie, am ideile conturate, dar deocamdată voi lucra cu ce am la dispoziţie. Nu contează naţionalitatea, ci valoarea jucătorilor. Nu am văzut doar prima echipă, ci şi formaţia secundă, juniorii under 19 şi pe cei under 17, care au câştigat campionatul naţional. Campionatul românesc este unul bun, dar poate ajunge şi mai bun, pentru că am văzut mulţi jucători tineri buni”. Mangia a precizat că el va fi cel care va alege căpitanul de echipă, după ce va lua pulsul lotului, dar şi în urma unei discuţii cu jucătorii şi conducerea. Italianul vrea să fie judecat după rezultate: “Suporterilor mai sceptici le recomand să mă judece după munca mea, după ce voi realiza la Craiova”.

L-ar aduce pe Insigne la Craiova

Mangia a spus că dintre jucătorii pe care i-a antrenat la naţionala under 21 a Italiei l-ar aduce în Bănie pe napoletanul Lorenzo Insigne. A declarat că a renunţat la postul pe banca „azzurrinilor” deoarece şi-a dorit să antreneze zilnic, nu mai voia să facă muncă de selecţioner. S-a caracterizat astfel: „Sunt un antrenor ambiţios, muncitor şi respect celelalte persoane din fotbal. Am un sistem de joc preferat, dar consider că modulul ideal este cel care îi avantajează pe jucătorii pe care îi ai la dispoziţie”. Mentorul lui Mangia este fostul antrenorul al „Milanului olandez”, Arrigo Sacchi: „Am o relaţie bună cu el, m-a şi recomandat pentru a prelua naţionala de tineret a Italiei. Mi-a urat noroc în noul proiect, de la Craiova”.

Din staff-ul său vor face parte: un antrenor secund român, Adrian Iencsi, un alt secund, italian, care va fi ales în următoarele zile, doi preparatori fizici, Cornel Blejan, care se află în club din 2013, dar şi un  italian, antrenorul cu portarii, Cătălin Mulţescu, iar Cornel Papură se va ocupa de analizele video.

Marcel Popescu: „Cu Mangia vrem să ridicăm ştacheta”

Cel care l-a prezentat pe Devis Mangia a fost managerul general al Craiovei, Marcel Popescu. „Am schimbat formula tehnică, iar obiectivul este să fim cât mai sus, cât mai performanţi şi trebuie să continuăm ascensiunea şi în Europa. Consider că Devis Mangia tehnicianul italian cu cel mai bun CV dinter cei care au venit în România, a antrenat în Serie A, este vicecampion cu naţionala Italiei Under-21. A lucrat şi în sectorul tineret, dar cel mai mult în luarea deciziei de a-l aduce a cântărit un element extrem de important: a absolvit şcoala de la Coverciano. Chiar dacă Italia a avut probleme şi a fost zguduită de scandaluri, Coverciano a avut şi are un prestigiu şi o reputaţie internaţională. Faptul că Mangia a acceptat să lucreze la Craiova este un titlu de mândrie, de glorie, iar ceea ce a contat a fost profesionalismul. Am vrut să înălţăm ştacheta” a spus oficialul.

Cât despre transferuri, Marcel Popescu nu a anunţat niciun nume nou, dar a precizat că există negocieri: „Nu aducem doar la cantitate. Trebuie să facem totul echilibrat. Probabil că în Austria vor ajunge unul sau doi jucători. Ştim ce greşeli am făcut în transferuri, nu mai vrem să le repetăm. Sub aspect fizic vor veni toţi pregătiţi. Nu vom aduce de dragul de a aduce şi a fi cantitate, ci calitate. Un jucător străin care vine trebuie să fie titular.”

Aseară a avut loc reunirea lotului Universităţii Craiova, la cantonamentul de la Lunca Jiului, iar în această dimineaţă fotbaliştii vor efectua marţi vizita medicală la Policlinica Sportivă din Bănie. Joi 15 iunie, delegaţia echipei craiovene va pleca într-un cantonament în Austria, programat până pe 7 iulie. Lotul va fi cazat la ParkHotel Hall din regiunea Tirol.