Nicuşor Dan: Excludem o alianţă cu un PNL, aşa cum arată azi

0
65

Liderul USB Nicuşor Dan a declarat că, în perspectiva alegerilor generale, exclude o alianţă cu “un PNL, aşa cum arată azi” şi este prea devreme să spună dacă ar colabora cu un PNL condus de Dacian Cioloş, reproşându-i însă premierului că este la şefia unui Guvern din care face parte Petre Tobă.Nicusor-Dan

            Nicuşor Dan a făcut astfel referire la acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului de interne, Petre Tobă, acuzaţii care nu au fost clarificate, în pofida promisiunilor premierului. “Pentru moment, aşa cum arată PNL azi, excludem orice alianţă”, a răspuns Nicuşor Dan, întrebat, la Digi 24, dacă ia în calcul o alianţă cu liberalii în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă.

           Întrebat dacă ar face alianţă cu un PNL condus de premierul Dacian Cioloş, Nicuşor Dan a spus: “E aşa de departe până acolo, nu aş vrea să răspund la această întrebare. Adică e o ipoteză, dar…” Clotilde Armand a intervenit, părând mult mai deschisă faţă de un astfel de scenariu: “Ar fi o direcţie foarte bună, dar nu ştim… Eu cred în sinceritatea lui, cred că e un om cinstit”. Nicuşor Dan a revenit şi el asupra subiectului, la insistenţele jurnaliştilor: “Ştiţi, domnul Cioloş este o persoană rezonabilă, însă în momentul de faţă conduce un guvern cu domnul Tobă”, a spus Nicuşor Dan, adăugând că îşi menţine afirmaţiile anterioare potrivit cărora este prea devreme să se pronunţe pe o astfel de variantă.

               În ceea ce priveşte prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis, Nicuşor Dan a spus că, imediat după ce a câştigat mandatul, a spus că singurul mod de a impune partidelor lucruri pe care nu vor să le facă este să forţeze dezbateri publice larg mediatizate astfel încât să fie clar care este dorinţa societăţii, iar partidele să îşi asume lucruri pe care în mod normal nu şi le asumă din instinct de conservare.

              “Klaus Iohannis nu a participat la această dezbatere. A făcut greşela de a trata cu partidele în spatele uşilor închise şi atunci s-a văzut, el şi-a pierdut principalul atuu- încrederea populaţiei. (…) Klaus Iohannis a ieşit uşor, uşor din scenă, nu mai are ascendentul în faţa partidelor politice. Pe de alta parte, pe poziţia pe care a avut-o pe subiecte cum este corupţia sau administraţia publică nu a fost promotorul acelor idei nocive care vin dinspre partidele politice”, a mai declarat Nicuşor Dan.