În jur de 200 de participanţi la mitingul împotriva Guvernului Ponta

0
289

 Ieri, în Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova, în jur de 200 de participanţi au strigat „Demisia Ponta”. Mitingul a fost organizat de PNL Dolj şi aprobat de Primăria municipiului Craiova şi a avut drept scop susţinerea moţiunii de cenzură inţiată de liberali în Parlamentul României şi care a fost intitulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”. Deşi ne-am fi aşteptat la o prezenţă mai numeroasă, chiar de la cetăţeni neafiliaţi politic, deranjaţi de jignirile aduse Diasporei de ex-ministrul Transporturilor, Ioan Rus, craiovenii au preferat să privească de la terase, tot acolo se făcea şi politică. Întrebaţi despre ce moţiune este vorba, ce vizează ea, cetăţenii urbei noastre au dat din umeri. „Toţi sunt cu ochii pe furat, noi rămânem săraci. Cică şi Ponta a furat…cine naiba nu fură, toţi ne fură…”, spune I.D din faţa unei halbe de bere.

„Soluţia : alegeri anticipate”

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, preşedintele Partidului, flancat de reprezentanţii PNL Dolj a susţinut că nicăieri în Uniunea Europeană, nu există ca un premier să fie urmărit penal şi să rămână în funcţie, fiind vorba de un gest de onoare. „După cum vedeţi sunt colegii noştri de la PNL care au protestat astăzi (n.r ieri), împotriva Guvernului Ponta şi menţinerii lui Ponta în funcţia de premier. Este absolut normal să-şi dea demisia, într-un partid normal, dar după cum vedeţi nu are de gând să facă acest gest. Astăzi (n.r ieri) este moţiunea de cenzură, sper ca cei care au fost aleşi să voteze pentru cei care i-au ales, sper să se scoale din bănci, ca să-şi exercite votul. Să vedem dacă rezulttaul din Parlament este acelaşi cu opinia publică. Opinia publică este evident de părere ca Ponta să plece, cel mai bine ar fi să avem alegeri anticipate, ca poporul să decidă, să nu mai aşteptăm un an”, a ami spus preşedintele PNL Dolj.

„Liderii europenii sunt foarte uimiţi…inclusiv socialiştii”

Europarlamentarul român mai este de părer că în acest moment, PSD-ul are o imagine extrem de negativă atât în ţară, cât şi în afară, prin premierul Ponta. „Nu cred că pentru România este bine să mai rămână. Ţara va suferi şi mai mult. Nu cred că un guvern care are un prim-ministru anchetat penal poate să lucreze normal. Nu văd cum ar putea să lucreze normal. Tema moţiunii a fost votul în Diaspora, aţi văzut foarte clar ce a declarat fostul ministru Rus, e foarte bine că e fost, aşa gândesc ei despre românii catre trudesc în afara ţării. Aşa vorbesc ei despre românii din afară şi nu numai, şi despre cei din ţară. Nu a fost o chestie spontană. Aşa s-a întâmplat şi în noiembrie 2014, aşa vorbeau despre cei de acasă, dar şi despre cei de afară. Liderii europenii sunt foarte uimiţi că un prim-ministru, este un caz unic în lume, rămâne în funcţie în momentul în care este anchetat pentru fapte grave de corupţue. Şi dacă ne uităm în istorie, aşa ceva nu s-a mai văzut. Asta este atmosfera din Parlamentul European, inclusiv la colegii lor socialişti. Nu mai faptul că nu mai ai dialog cu o ţară, înseamnă presiune, nu cred că Ponta mai are dialog cu cine în acest moment. Poata aşa de bună ziua, dar nu există cale de  discuţie în acest moment. Alegerile anticipate ar fi cea bună soluţie…”, a subliniat vicepreşedintele EPP, Marian Jean Marinescu.