Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a primit vizita unei delegații din Republica Chile

0
831

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a primit miercuri, 12 mai 2021, vizita unei delegații din Republica Chile condusă de Excelența Sa, domnul Jorge Alejandro Tagle Canelo, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al statului Chile în România și a Excelenţei Sale, domnul Floricel Mocanu, Ambasadorul desemnat al României în Republica Chile.

Cu această ocazie, Primarul Municipiului Craiova a prezentat oportunitățile de dezvoltare ale orașului, investițiile pe care le derulează autoritatea locală și facilitățile oferite investitorilor, care au contribuit la transformarea Craiovei într-un adevărat pol de dezvoltare al regiunii Oltenia. Dovadă stau investițiile private în diferite domenii de activitate precum industria auto, alimentară, industria grea, de transport etc.

“Această vizită mă onorează, cu atât mai mult cu cât discuțiile avute se vor materializa în colaborări concrete pe mai multe planuri: academic, cultural și economic. Una dintre cele mai interesante propuneri avansate de domnul ambasador a fost intenția de a prezenta unui grup de investitori din Republica Chile oportunitățile oferite de municipiul nostru. De asemenea, a fost avansat și un proiect de colaborare, în plan educațional, între Universitatea din Craiova și Universidad de Chile, pentru pregătirea în comun a viitorilor profesioniști în diferite domenii cheie. Este clar că investițiile realizate de administrația publică locală, dar și poziționarea noastră geostrategică fac din municipiul nostru un oraș magnet pentru posibili investitori din toate colțurile lumii”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

În urma discuțiilor, s-au pus bazele unor relații directe de cooperare între cele două comunități, care vizează posibilitatea unei înfrățiri cu un oraș similar din Republica Chile, dar și stabilirea de parteneriate în domeniul economic, având în vedere intenția statului Chile de a promova importurile de materie primă și subansamble industriale din România și strategia municipalității de atragere a investițiilor străine în Craiova.