PMP Dolj CERE GUVERNULUI SA NU PUNĂ ALEGERILE ÎN ZIUA DE RUSALII

0
487

ANIȘOARA STĂNCULESCU, Președinte PMP Dolj:”Dacă cei de la putere țin cu adevărat la tradițiile creștine, atunci ar trebui să găsească o altă dată pentru alegerile locale parțiale decât cea de 20 iunie, atunci  când sarbatorim Sfânta  zi de Rusalii”

 Ziua de 20 iunie 2021 este o dată importantă în calendarul creștin ortodox din acest an. Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, iubită și respectată de credincioșii ortodocși  și aici în  Dolj.

E ziua care cinstește, ca semn al dreptei credințe, împlinirea a 50 de zile de la Înălțarea Domnului nostru Isus Hristos, moment în care Sfântul Apostol Pavel a vorbit în fața mulțimii din Ierusalim, convertind câteva mii dintre aceștia la creștinism.

Ar fi un mare păcat să suprapunem peste celebrarea momentului  care a întemeiat practic Biserica Creștină, organizarea de alegeri în localitățile unde, din diferite motive, funcțiile de primari sunt vacante.

Respectul față de familiile de creștini ortodocși trebuie arătat de către politicieni în viața de zi cu zi, nu doar prin ocazionale discursuri festive sau efemere mesaje electorale.

PMP Dolj cere guvernului să respingă propunerea Autorității Electorale Permanente ca aceste alegeri locale parțiale să fie organizate în ziua de 20 iunie 2021.

Prin acest apel exprimăm vointa creștinilor ortodocsi  doljeni care ne-au cerut  să  atragem atenția asupra acestei suprapuneri nedorite de evenimente.

PMP rămane un partid atașat valorilor și tradițiilor naționale, creștine și își va face auzită întotdeauna vocea în apărarea identității noastre ca neam.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

BIROUL DE PRESĂ PMP DOLJ